Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Monacos GP - Dæk preview

Formel 1 
18/05/04 

Det sorte guld kan igen få en afgørende faktor. I de seneste Grand Prixer er racere med Michelin dæk, skudt frem i starten og har taget føringen. Den har dog ikke holdt løbet ud endnu.
 

Bridgestone:
Bridgestone har testet dæk sammen med 3 af de 4 teams man leverer til forud for Monacos GP. Bridgestone har bl.a. fået at vide at deres dæk ikke er gode nok ved starten og på den første omgang eller to. Det har Ferrari påtalt til dem. Bridgestone har taget det til efterretning og har sammen med primært Ferrari arbejdet med dette. Derudover er den løbende udvikling forsat. Til Grand Prixet i Monaco er det stort set kun dæk med blød compound man tager med. Derudover er der selvfølgelig også taget intermediate og deciderede regnvejrsdæk med. I alt 1400 dæk er der beregnet anvendelse for. For at forsætte den imponerende sejrsrække som Bridgestone har, har man selvfølgelig lyttet meget til sine teams (læs: Ferrari). Siden Bridgestone debuterede i 1997 er der vundet 84 sejre. Halvdelen af dem er vundet af - ja gæt selv.

Michelin:
Hvor Michelin måske har den samme rekord at prale, så går man i stedet efter at sikre sig sin tredje sejr i træk. En vis hr. Michael Schumacher har nemlig ikke formået at vinde her de sidste 2 år. I 2002 var det David Coulthard der vandt og sidste år Montoya. Som Bridgestone, så tager Michelin også primært bløde compounds med til Monaco. Man er hos Michelin meget opmærksom på at af nogen steder, så er Monaco stedet hvor asfalten virkelig samler gummi op. Dvs. at forholdene forandrer sig hele tiden i positiv retning når det gælder vejgreb for dækkenes vedkommende. Michelin har et næsten unikt dæk til Monacos gader. Det er en compound og specifikation som stort set ikke anvendes andre steder - næsten. Man håber ud fra de testresultater man har indsamlet i forberedelserne til dette løb, at man får sin tredje sejr i Monaco i træk.

Dons

Læs mere om:
  • 23/05/04 - Monte Carlo - Formel 1
  •