Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroen SAXO Cup

Marco øger forspringet

Saxo Cup 
18/05/04 

Marco Schumann havde egentlig besluttet at stoppe som racerkører og solgte sin bil til konkurrenten Jørn Vestergaard. Men i vinter erhvervede han alligevel en brugt Saxo racer og lagde dermed billet ind på den Saxo Cup sejr, som han har jagtet i fem sæsoner med en andenplads i 2001 som det bedste resultat.
 

Det skulle dog tage erfarne Marco et par løb at få optimeret sin "nye" bil, for en Saxo er ikke bare en Saxo. Men på Ring Knutstorp så det ud til at Marco havde fået drejet på de rigtige skruer. Her blev det til to sejre og en føring i mesterskabet. Og nu på Padborg Park d. 16. maj blev det efter endnu lidt justeringer til en sejr, en andenplads, to gange hurtigste omgang, og et øget forspring i det samlede resultat.

Men ikke uden kamp. Flere kørere, fx. Tommy Nygaard og andre nye blander sig i kampen, og også Jørn Vestergaard i Marco's gamle bil samler gode point.

Padborg Park havde for tredje gang fået ændret den vanskelige chikane på langsiden. Interessant var det at se, hvordan de hurtigste kørte flat-out gennem den nye forhindring - uden at røre bremsen først.

Løb 1:

Tommy Nygaard vandt tidtagningen, og fra pole tog han starten efterfulgt af Claus Christensen og Marco Schumann i tæt kamp. Marco var rigtig godt kørende, kom forbi Claus Christensen, kørte hurtigste omgang tæt på banerekorden, og trak ind på den førende Tommy Nygaard. Mod slutningen af løbet var Marco nået helt op til Tommys bagkofanger, og da Tommy lavede en lille overbremsning var Marco pludselig oppe på siden af ham. Side om side gik de gennem et af banens sving, og efter lidt kropskontakt tog Marco føringen.

Claus Christensen holdt tredjepladsen. Claus er en af de nye kørere i cuppen som allerede blander sig i topstriden og har taget flere podiepladser. Mads Gravlund fik arbejdet sig op til fjerdepladsen. Også Mads bliver bedre: - Nu har jeg endelig vænnet mig til min Saxo, og bliver jeg passende ophidset, går det godt, sagde den ellers rolige Mads. De to tidligere go-kart kørere, Mike Mathiesen og Kenneth Jakobsen kæmpede om femtepladsen, som gik til Mike.


Efter et spændende og tæt race kom Marco Schumann (9) først over målstregen foran Tommy Nygaard (17)
(Foto: Saxo Cup)

Løb 2:

Igen tog Tommy Nygaard starten fra pole, denne gang fulgt af Hans Hartmann Petersen. I første sving stødte flere af de forreste biler sammen, og Jørn Vestergaard måtte udgå efter en påkørsel bagfra. Marco Schumann startede fra en femteplads, kom fri af uheldet og indledte en sand jagt på den førende Tommy Nygaard.


Tommy Nygaard, Marco Schumann (tv) og Hans Hartmann Petersen (th)
(Foto: Saxo Cup)

Men først skulle han forbi Claus Christensen og dernæst teamkammeraten Hans Hartmann. Claus Christensen blev taget med hård hånd, og dernæst blev han lukket forbi Hans Hartmann. Så gik jagten på Tommy for alvor ind. Omgang efter omgang kom Marco tættere på, kørte igen hurtigste omgang - men forbi Tommy kom han ikke, inden løbets 10 omgange var kørt.

Igen havde Claus Christensen og Mads Gravlund en god fight om de næste pladser. Men denne gang kom Mads ikke forbi, måske var han ikke ophidset nok.

OK Saxo Cup 2004 stillingen efter 6/18: (to dårligste er ikke medregnet).

1. Marco Schumann, 163
2 Tommy Nygaard, 152
3 Jørn Vestergaard, 108
4 Mike Mathiesen, 92
5 Claus Christensen, 91
6 Mads Gravlund, 84

Resultatet fra Padborg Park:
Saxo Cup - Heat 1
Saxo Cup - Heat 2


Læs mere om:
 • 16/05/04 - Padborg Park - Saxo Cup - Saxo Cup
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her