Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Årets første top tre placering

Danish
Touringcar
Challenge 

18/05/04 

At lørdagens tidtagning havde givet blod på tanden, var der ikke den store tvivl om. Så da søndagens super pole skulle køres, var Pontus tændt på at gøre succesen fra åbningsløbet efter. "Desværre fik jeg en forkert indgang til det første sving, så her tabte vi et par tiende dele", måtte en lidt skuffet Pontus erkende og samtidig se øjnene, at tiden kun rakte til en startplacering som nummer fem, lige bag de to Toyotaer og Essex BMW'er. Men som bekendt kan der ske meget i race, og det gjorde der.
 

I pre-finalen fik vi en knap så god start, hvor vi faldt et par pladser tilbage, som vi dog hurtigt fik erobret retur på de første par omgange. Herefter gik jagten ind på BMW og Toyotaerne i front. Kampen om tredje pladsen var benhård mellem Jens Edman og John Nielsen, men midt i heatet påkørte John Nielsen Jens Edman, der måtte en tur i gruset, inden han kom tilbage på banen igen, og så var vi firer. I næsten samme åndedrag dykkede Pontus inden om John Nielsen, og tredje pladen lå lige forude. Pontus fik hurtigt skabt lidt luft ned til John Nielsen, og tredjepladsen var en realitet.

I finaleheatet startede vi som treer, og fik en god start og lå med helt fremme i top tre. Desværre røg Casper Elgaard en smule uden for sporet, hvilket resulterede i, at da han kom tilbage på asfalten igen, var der ganske enkelt ikke helt plads til alle DTC bilerne, der var på vej uden om ham. Pontus måtte have det ene sæt hjul ud i rabatten og rykkede ned som syver. Men igen viste Pontus og Volvo S60eren sig at være den helt rigtige kombination. Stille og roligt arbejde Pontus sig op gennemfeltet og forbi kørere som blandt andet Kurt Thiim og Henrik Lundgaard. Og med 5 omgange tilbage gik jagten ind på Toyotaen på tredjepladsen med Jens Edman ved rattet. Trods at vi nåede op og snuse til Edmans bagkofanger, nåede vi desværre ikke at komme forbi inden det ternede flag blev vist.

Godt tilfredse med en tredje- og en fjerde plads, skubbede teamet bilen retur til teltet. Men men men. Mens vi alle var i fuld gang med at pakke al ting sammen efter en veloverstået løbsweekend begyndte rygterne at summe rundt omkring i pitten. Casper Elgaard havde fået en tidsstraf, og jo den var god nok. Casper Elgaard havde fået en tidsstraf på 10 sekunder for påkørsel af Jens Edman i gul flagsone. Og pludselig var det ikke Casper Elgaard der var toer og Jens Edman der var treer. Den reviderede resultatliste var i stedet 1. John Nielsen, 2. Jens Edman og 3. Pontus Mörth i Volvo S60.

Så trods det, at vi ikke nåede at komme på podiet, blev det alligevel til to tredjepladser, en stor pokal og ikke mindst nogle gode points i mesterskabsstillingen. Volvoen, Pontus og ikke mindst hele teamet bag har gjort et stort stykke arbejde op til sæsonstarten og det begynder nu at bære frugt. Og her i teamet er vi ikke i tvivl om, at Volvo S60eren er at finde helt fremme i toppen af DTC næste gang, der køres på Jyllands Ringen d. 6. april.

Volvo Motorsport Danmark


Læs mere om:
  • 16/05/04 - Padborg Park - DTC weekend
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her