Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Volvos bedste weekend nogensinde

Danish
Touringcar
Challenge 

17/05/04 

Pontus Mörth slog Jørgen Poulsens fem år gamle rekord
De vandt ikke, og deres kører var heller ikke med på podiet, da beskæftigelsesminister Claus Hiort Frederiksen i går uddelte blomster, pokaler og gigantiske præmiecheck efter finalen ved Padborg Open. Alligevel var mandskabet hos Volvo Motorsport Danmark blandt de gladeste, da de mange DTC-teams pakkede sammen søndag aften i Padborg Parks depot.
 

Padborg Open blev nemlig den absolut weekend nogensinde for Volvo i Danish Touringcar Championship. Pre-finalen endte med en tredjeplads, og da det ternede flag blev viftet efter finalen, krydsede Pontus Mörth, Sverige, målstregen som nummer fire.


(Foto: Birger Vilén)

"Det er utroligt godt," sagde en glad svensker, inden han hastede mod sin bil for at køre hjem til Sverige. "Det var synd i starten i finalen, hvor jeg tabte, men desværre var det Edman, som blev bedste svensker i mål, men så synes jeg, at en tredje- og en fjerdeplads er ret godt."


(Foto: Birger Vilén)

Senere blev fjerdepladsen i finalen til en tredjeplads, da Casper Elgaard, Århus, efterfølgende blev tildelt et tidstillæg på 10 sekunder for at have ramt Jens Edman, Sverige, under en gul flagzone. Dermed fik Volvo Motorsport Danmark sin første pokal med hjem efter en DTC-weekend, der også blev det svenske mærkes hidtil bedste i Danish Touringcar Championship. Faktisk skulle man helt tilbage til det allerførste DTC-løb for at finde det hidtidige bedste resultat, idet det ved finalen på FDM Jyllands-Ringen den 2. maj 1999 blev til en femte- og en sjetteplads for henholdsvis Jørgen Poulsen, Årup, og chefen for Volvo Motorsport Danmark, Kent Bo Steffensen, Otterup.


(Foto: Birger Vilén)

Men Pontus Mörth er ikke tilfreds med bare at have sat ny rekord for Volvo i Danish Touringcar Championship. Man vil mere endnu!

"Vi er med nu. BMWerne kunne jeg nok ikke have gjort noget ved i dag, men Edman skulle jeg have haft taget, men det gør jeg på Jyllands-Ringen," slog Pontus Mörth fast.


Læs mere om:
  • 16/05/04 - Padborg Park - DTC weekend
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her