Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Team Essex Invest rejste sig og vandt Padborg Open

Danish
Touringcar
Challenge 

16/05/04 

John Nielsen satte ny DTC-rekord ved at tage sin ottende finalesejr
Ovenpå det katastrofale Åbningsløb på FDM Jyllands-Ringen, hvor teamets to bedste biler udgik, rejste Team Essex Invest sig og vandt en dobbeltsejr i finalen for Danish Touringcar Championship, da Padborg Open søndag eftermiddag blev kørt på Padborg Park.
 

Med en kanonstart kørte Casper Elgaard sig i front i pre-finalen, mens han næsten gentog kunststykket i finalen, hvor sejren dog gik til teamkammeraten John Nielsen, England.

"Jeg har det godt lige nu. Vi er i Sønderjylland, og det er dér, jeg kommer fra," jublede dagens finalevinder. "Vi er rigtig glade, fordi vi havde en dårlig første weekend, men sæsonen er for os først startet nu. En bedre start kunne vi ikke få, og det er en cadeau til hele vores team, der har lavet et stort stykke fysisk arbejde for at blive klar. De har lavet nogle biler, som har gjort, at vi i dag kunne vinde racet. Det er jeg taknemmelig for."

Men ligesom ved DTC-premieren for fjorten dage siden blev der også gået til stålet på Padborg Park. I pre-finalen blev man således vidne til en kollision mellem Jens Edman, Sverige, og John Nielsen, da duoen kæmpede om andenpladsen, men også i finalen var den svenske Toyota-kører i ilden, da han blev ramt af Casper Elgaard.


Claus Hiort Frederiksen hyldede de tre første, som krydsede målstregen ved Padborg Open. Efterfølgende måtte Casper Elgaard (t.v.) afgive sin pokal til Jens Edman (t.h.)
(Foto: Birger Vilén)

"Jeg havde to løb med påkørsler, og begge gange var det BMWer," sagde Jens Edman. "I sidste løb kørte Casper på mig under gult flag, så min bil blev skadet, og jeg havde svært ved at køre med bilen. Hjulene pegede i hver sin retning, så jeg er glad for at komme i mål og tage points."

Efter løbet tog Casper Elgaard selv skylden for episoden og fik 10 strafsekunder, hvilket rykkede ham fra anden- til fjerdepladsen.

"Jeg må sige undskyld," indrømmede BMW-køreren. "Det skete i et gult flags område, hvor jeg aldrig ville have overhalet ham, men min fod glider på bremsen, så jeg ryger op bag i ham. Det er jeg selvfølgelig ked af. Vi gnubbede lidt før også, hvor Edman måske var mere skyld i det. DTC er hård, og der bliver kæmpet om alle meter, men jeg synes, at vi havde et godt race."

I finalen var Jens Edman den eneste, som i begyndelsen kunne udfordre John Nielsen, der herefter havde frit løb mod sin ottende finalesejr i serien, hvilket er ny rekord i Danish Touringcar Championship. Men de titusind tilskuere blev vidne til mange tætte og spændende dueller bag vinderen. På én og samme omgang kunne de således opleve Jens Edman og Casper Elgaard kæmpe om andenpladsen, mens Henrik Lundgaard, Hedensted, måtte forsvare sin fjerdeplads hårdt for angreb fra Pontus Mörth, Sverige. Og bag dem igen duellerede Martin Jensen, Albertlund, og Jesper Sylvest, Jægerspris, om sjettepladsen!

Søndagens Padborg Open betød også, at Michel Nykjær, Tappernøje, måtte se passeret i toppen af tabellen af både Henrik Lundgaard og Martin Jensen, hvor sidstnævnte kører havde mere held i sprøjten end teamkammeraten Jason Watt, Herlev, der brugte finalen til at køre sig frem til en sjetteplads efter teknisk defekt i pre-finalen.

Korte fakta
Med tredjepladser både pre-finalen og finalen opnåede Pontus Mörth både sit og Volvos bedste løbsresultat nogensinde i DTC.
Mike Legarth, Vamdrup, blev atter bedste privatkører, og racerborgmesteren fører nu DTC Cuppen med maksimumpoints.
Næste afdeling af DTC er Juniløbet på FDM Jyllands-Ringen den 5.-6. juni.

Morten Alstrup


Se også:
Tider fra finalen
Læs mere om:
  • 16/05/04 - Padborg Park - DTC weekend
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her