Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Mange om buddet på Padborg Park

Danish
Touringcar
Challenge 

15/05/04 

To svenskere var hurtigst, men de 10 hurtigste var indenfor et sekund
Der var mange om buddet, da der lørdag eftermiddag blev kørt tidtagning for Danish Touringcar Championship på Padborg Park. Således var de 10 hurtigste i dagens tidtagning adskilt af mindre end et sekund, men det ændrede dog ikke på det faktum, at to svenskere besatte de to første pladser.
 

"Dette her føles rigtigt fint," sagde Jens Edman, Sverige, som var hurtigst foran landsmanden Pontus Mörth.

"Vi havde lidt problemer i formiddags, hvor jeg kørte af banen i hårnålen efter Big Mag. Der var nogen, som havde spildt vand eller olie på banen, så det var meget, meget glat, og jeg mistede bremseevnen helt og kørte af banen. Så der var lidt panik med at få alt klar til tidtagningen, for vi vidste ikke rigtigt, om indstillingerne var i orden, men bilen kørte bare så godt."

En lang række forskellige kørere og teams formåede at blande sig i topkampen af tidtagningen, der var meget varieret. Fire forskellige bilmærker var således repræsenteret i top fire, mens yderligere tre andre bilmærker kompletterede top 10. Én af dem, som var længere fremme i rækkerne end længe, var Kurt Thiim, Luxembourg.

"Vi har fået korrigeret de motorproblemer, vi havde på Jyllands-Ringen, og vi har været på rullefelt, hvor vi har fundet nogle flere hestekræfter," fortalte Renault-køreren.

"Det er faktisk gået i den rigtige retning. Vi kører på ottende bedste tid i tidtagningen, og som alle ved, er det marginalerne, som deler os, og det gør, at vi er optimistiske med hensyn til i morgen. Det kunne jo være, at man knaldede en ordentlig runde af i Super Pole, og at de andre lavede nogle fejl, så vi kan være med, hvor musikken spiller!"

Kurt Thiim glædede sig også over, at sønnen Nicki Thiim var hurtigst i Formel Ford-klassen tidligere i dagen, mens det som gammel sønderjyde pinte ham, at Jens Edman og Pontus Mörth var hurtigst på Padborg Park.

"Det var ikke godt. Det gør jo, at man lige pludselig får lidt mere energi til at gøre noget mere, så der er noget at gå efter i morgen," slog Kurt Thiim fast.

Lørdag var også den første lejlighed, som Martin Pedersen, Køge, fik for at prøve sin nye Peugeot 406 Coupé. Slutresultatet blev 17. bedste tid for det unge talent, som hidtil har kørt i en Peugeot 306 GTI.

"Som vi står her i dag, er de to biler nok ikke så langt fra hinanden, men lige så snart vi finder den rigtige opsætning og finder de sidste hestekræfter i motoren, så er den meget bedre end 306eren," slog den unge sjællænder fast. "Dette her er en rigtig racerbil. 306eren var også god, og jeg var meget glad for den, men dette her er noget helt andet, og det skal vi nok få meget ud af."

Korte fakta: Selv om han endte i sandkassen, lykkedes det vinderen af Åbningsløbet, Michel Nykjær, Tappernøje, at kvalificere sig til deltagelse i Super Pole.
Jesper Sylvest, Jægerspris, og Mike Legarth, Vamdrup, blev henholdsvis nummer 11 og 12, og de blev dermed de eneste privatkørere, som kvalificerede sig til Super Pole.
Tom Pedersen, Christiansfeld, blev bedste bosiddende sønderjyde som nummer 15.
Jørgen Weinreich, Hammel, nåede kun få omgange af tidtagningen, inden han måtte parkere sin Nissan Primera med motorproblemer.
Padborg Open køres på Padborg Park, som ligger 5 km vest for motorvejsafkørsel 75 på den sønderjyske motorvej.

Resultatet af tidtagningen for Danish Touringcar Championship:

1. Jens Edman - Toyota Corolla - 1:03,038
2. Pontus Mörth - Volvo S60 - 1:03,202
3. John Nielsen - BMW 320i - 1:03,252
4. Jason Watt - Peugeot 307 - 1:03,406
5. Casper Elgaard - BMW 320i - 1:03,505
6. Henrik Lundgaard - Toyota Corolla - 1:03,553
7. Philip Andersen - Honda Civic - 1:03,617
8. Kurt Thiim - Renault Megane - 1:03,632
9. Michel Nykjær - Seat Toledo - 1:03,798
10. Martin Jensen - Peugeot 307 - 1:03,829

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 16/05/04 - Padborg Park - DTC weekend
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her