Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Overlegen magtdemonstration

Formel 1 
09/05/04 

Moderne Formel 1 handler meget om den rigtige strategi - eller gør det? Hvad sker der mon hvis man prøver en alternativ strategi? Svaret leverede Ferrari i dag i Spanien og det er, at der ikke sker noget som helst.
 

Michael Schumacher kørte på den traditionelle tre-stop strategi, mens holdkammeraten Barrichello kørte med kun to stop. Efter 66 omgange sluttede de to som nummer 1 og 2, med tyskeren forrest.

I gamle dage, da man kunne lægge sin strategi udfra ens placering på gridden, kunne man selvfølgelig have forestillet sig, at Barrichello havde lagt en alternativ strategi på grund af hans placering i starten. Men som reglerne er i dag, bliver strategien lagt inden tidskørslen og derfor var det allerede i går planlagt at Barrichello kun skulle stoppe to gange. Hvad nu hvis man havde byttet om på strategien? Tjah - så havde Schumacher sandsynligvis vundet alligevel. De 12 sekunder der var mellem de to passer meget godt på den øjeblikkelige styrkeforskel på de to kørere.

I forhold til løbet for fjorten dage siden på Imola var Ferraris konkurrenter nærmest endnu længere væk fra de røde biler. Nærmest som om udviklingen var gået baglæns for de fleste teams. Renault leverede den bedste præstation af de andre hold. Jarno Trulli lavede en kanonstart og kom foran både Sato, Montoya og Schumacher og storme afsted. Men som sædvanligt var det en kortfristet fornøjelse, der varede ind til første pitstop, hvor Schumacher i vanlig stil overtog 1. pladsen for aldrig at give den fra sig. Trulli kørte et fornemt løb og fik en fortjent podieplads efter de to Ferrari racere.

Umiddelbart efter Trulli kom holdkammeraten og hjemmebanehelten Fernando Alonso. Den unge spanier havde en middelmådig startplacering, men kørte et flot løb efter en god start. Mod slutningen hentede han meget ind på Trulli, men rigtig farlig blev det aldrig.

Lørdagens overraskelse var manden i 3. startposition, Takuma Sato. Japaneren har altid været hurtig, men har efterhånden lagt sine kamikaze tilbøjeligheder bag sig. I dag kørte han et godt løb, uden alt for mange store armbevægelser og hentede en god 5. plads hjem, på en dag hvor BAR som helhed skuffede efter de flotte præstationer i de sidste par løb.

Før løbet havde der været en masse snak om duellen Schumacher kontra Montoya. De to kamphaner er begge kommet med udtalelser om at de ikke ville vige for at lade den anden komme forbi. Men muligheden for den store duel druknede på de allerførste da Montoya kiksede starten og røg ned på en 4. plads. Senere faldt columbianeren lidt længere tilbage, inden bilen gik i stykker og sendte Montoya ud af løbet. Dermed fik Ralf Schumacher æren af at være den bedste Williams kører i løbet, men påen 6. plads er det ikke en imponerende præstation. Generelt leverede lillebror endnu en halvsløj præstation i dag.

Udover Sato, så var dagens store overraskelse Giancarlo Fisichella, der ligesom Rubens Barrichello kun skulle stoppe to gange. Mens strategien nok egentlig var ligegyldig for Ferrari, så var det måske nok strategien der hjalp Fisichella og Sauber til den ganske flotte 7. plads. Holdkammeraten Massa sluttede som nummer 9 og dermed må Sauber være ganske godt tilfredse med deres indsats i Spanien. Specielt i betragtning af at efter Massa kom to herrer ved navn Raikkonen og Coulthard!

De to McLaren kørere havde ikke noget godt løb, på intet tidspunkt lignede de nogen der var i stand til at kæmpe om point. Tilgengæld gennemførte begge biler løbet. Men et eller andet sted tror jeg hellere de ville have været med i front og så udgået, end at gennemføre i den dårlige halvdel.

Men vi skal ikke glemme manden på 8. pladsen. Den havnede Jenson Button på. Efter at han i de sidste to løb havde bragt sig selv i centrum af begivenheder, må han i dag sande at lige så hurtigt som det kan gå frem, ligeså hurtigt kan det gå tilbage. Et skuffende løb af en mand der på kort tid er blevet kørt frem (igen) som en kommende verdensstjerne. Button er hurtig, men han mangler stadig at vise sig som en konstant faktor, for at han for alvor kan betragtes som en seriøs bejler til tronen.

Spaniens Grand Prix 2004 var ikke noget sindsoprivende løb. Men Spanien er sjældent leverandør af uforglemmelige løb. Men udover det statiske løb, så var løbet en skuffelse. Det var en skuffelse at se at de andre teams nu virker endnu længere efter Ferrari end de gjorde for 14 dage siden. Det virker som at Williams, BAR med videre nærmere er degeneret end udviklet. Man må håbe at de tager sig sammen inden løbet i Monaco så vi kan få noget der minder om spænding ind i Formel 1 igen.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 09/05/04 - Circuit de Catalunya - Formel 1
  •