Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

K Motorsport klar til 3. sæson

Danish
Touringcar
Challenge 

27/04/04 

Når DTC-feltet ruller ud i den kommende weekend på Jyllands-Ringen, markerer det tredje år i klassen for K Motorsport. Kørerbesætningen er hentet blandt de allerbedste i dansk Formel-race. De to eneste danske mestre i Formel Renault kører de to Honda Civic Type-R racere i 2004.
 

Philip Andersen, 23 år, fortsætter for andet år i træk, og arbejder videre i touringcar-karrieren. Den dobbelte danske Formel Renault-mester får i år følgeskab af Tom Pedersen, 22 år, der sejrede i Nordic Formel Renault Cup.

Forventningerne til sæsonen er høje. "Vi er meget positive forud for den nye sæson. Alle de dele som vi har bestilt er kommet hjem fra udlandet," siger teamchef Steen Stærk. En af de ting som teamet har arbejdet med har været den sekventielle gearkasse. "Derfor har vi en målsætning om at have begge biler med i Super Pole. Det er gået godt i de test vi har kørt og både Philip og Tom sætter gode tider," fortsætter han.

De seneste ændringer i reglementet, hvor DTC tilnærmes ETCC-reglementet mere og mere, betyder også at Honda-racerne nu kan bygges 'tilbage' til det de oprindelig var bygget til. "De seneste ændringer betyder at bilen nu bliver som den var født - den er oprindelig bygget til at køre på 9 tommer fælge, og derfor ser vi det som en stor fordel," siger Steen Stærk.


Steen Stærk har stor tiltro til sine kørere
(Foto: Motorsporten.dk)

Tom Pedersen ser også frem til sin debut i DTC-klassen. "Det bliver selvfølgelig meget svært i det første løb, da jeg skal lære en masse. Men min målsætning er at gøre det godt og ikke mindst få raceren hjem så vi kan koncentrere os om de kommende tests. Sidst på sæsonen vil det helt klart være at ligge med blandt de fem første," siger Tom Pedersen.

Skiftet fra Formel Renault til Honda Civic'en har ikke været et stort problem. "Den er nemmere at køre end Formel Renault-raceren, men det hvor det bliver sværere er at finde de sidste tiendedele. Og det er dem som kan rykke en helt frem. Vi har ikke testet ligeså meget som de andre teams, men jeg er helt sikker på at vi kommer stærkt igen henover sæsonen," siger han videre.

Philip Andersen og Tom Pedersen er begge unge og meget lovende kørere der har gode meritter med sig. Steen Stærk ser det som en stor mulighed. "Det giver selvfølgelig udfordringer at have to unge kørere, men vi har 100% af de danske Formel Renault-mestre, så vi må sige at talentet er der. Nu skal vi så lære dem at de ikke bliver våde i regnvejr," siger teamchefen.

K Motorsport kører i denne sæson med startnummer 15 (Philip Andersen) og 16 (Tom Pedersen). Hovedsponsorerne er CAPS, Gerimax og Honda.

Benji

Læs mere om:
  • 02/05/04 - Jyllandsringen - DTC weekend
  •