Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

San Marinos GP - teams preview - nederste 5

Formel 1 
22/04/04 

Blandt de nederste fem teams i listen over teams, kæmpes der en intens kamp for at sikre sig point. Foreløbig er det kun Sauber og Jaguar der har points, mens Toyota vel snart mænger sig på.
 

Jaguar:
Barcelona og Paul Ricard banerne har lagt asfalt til de tests som Jaguar har foretaget siden hjemkomsten fra Bahrain. De primære ting som teamet har arbejdet med, er vægtfordelingen i bilen, dæk test og aerodynamik specielt på frontvingen. Desuden er der arbejdet generelt med motor og aerodynamik generelt. Takket være testkøreren Björn Wirdheim har man fået kørt mange nyttefulde kilometer, og Wirdheim kommer da også i aktion om fredagen under testkørslerne der. De to Grand Prix kørere glæder sig til Imola. Det er første gang at Christian Klien skal køre der i Formel 1. Han har den fordel denne gang at han kender banen fra tidligere løb i mindre klasser.

Sauber:
Det har tidligere krævet gode armkræfter at køre i en Sauber racer. Det skulle være slut nu, hvor Sauber har videreudviklet den servostyring som teamet introducerede i Bahrain. Det er meningen fremover at den skal sidde permanent i bilerne. Sauber teamet har testet på Imola inden sæsonen startede, og har desuden arbejdet meget i teamets vindtunnel hjemme ved fabrikken. Der er dog også blevet testet i Barcelona i forrige uge. Ved de seneste tests har teamet arbejdet ret meget med at oparbejde en bedre køling af bremserne. Noget der kan blive nødvendigt især på Imola.

Toyota:
Toyota har ikke de bedste erfaringer fra Imola men man håber på at det bliver tilfældet denne gang. Siden TF104 blev præsenteret har man fundet adskillige svagheder ved den. Man har arbejdet meget med at reducere vægten på raceren, der tilsyneladende har været for tung. Tyngdepunktet er også blevet sænket samt at man prøver at forbedre aerodynamikken. Bl.a. har man udviklet nye front og bagvinger til bilen. Et decideret mål for Toyota er at forbedre resultaterne løbende. Man stræber ikke efter at sige at denne giver det point. Et trin ad gangen fremad. Det er målsætningen. Mike Gascoyne har fået sit at se til.

Jordan:
Jordan teamet har ikke været ude i Europa for at teste, men nøjes med at flytte bilerne over på den anden side gaden hvor Silverstone banen jo ligger. Det er faktisk Jordans første rigtige test siden sæsonen startede. Man har testet dæk i stor stil, samt testet enkelte ændringer på bilen. Ting som skal stabilisere holdbarheden. Men om det er nok til point, vil vise sig. Den dårlige økonomi hæmmer teamet i at udvikle i det tempo som man kunne ønske sig.

Minardi:
Et andet team som også har begrænsede økonomiske rammer er Minardi. De må nøjes med at udvikle i begrænset omfang og så teste udviklingsresultatet ved fredagens frie træninger. Stabilitet og holdbarhed er nøgleordene hos Minardi. De to kørere har ikke været alt for heldige med især elektronikken i bilerne hidtil i år. Men der er masser af andre problemer med bilerne. Der arbejdes på højtryk i Faenza for at gøre bilerne bedre.

Dons

Læs mere om:
  • 25/04/04 - Imola - Formel 1
  •