Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

European Touring Car Challenge

Jan Magnussen i kamp med den europæiske elite

ETCC 
15/04/04 

European Touring Car ChallengeJan Magnussen stiller i den kommende weekend til start i anden afdeling af det europæiske standardvognsmesterskab, ETCC. Jan Magnussen stiller til start i sin Peugeot 307 GTI, der sidste år sikrede ham det danske DTC mesterskab. Bilen er modificeret så den passer til det europæiske reglement, dog kører man på dispensation de første par løb, da reglementet foreskriver at bilerne i ETCC skal være 5-dørs modeller.
 

Det er første gang, at Jan Magnussen og det danske team Peugeot Sport Engineering, skal forsøge at bide skeer med de store teams i Europa, men det skræmmer på ingen måde den hurtige dansker. "Selvfølgelig er det skrap konkurrence vi kommer op imod, men det skræmmer mig overhovedet ikke. Det er vores første løb i ETCC og vi skal først og fremmest ud og lære." siger Jan Magnussen.

Vi har imponeret de øvrige teams, da vi testede sammen med dem på Magny-Cours tidligere på året. De kunne ikke forstå, hvordan vi kunne køre så hurtigt, når det eneste ekstra udstyr der var i pitten, var en kaffemaskine!!! Vi er selvfølgelig bedre forberedt nu, men hvis vi skal være realistiske, så forventer vi ikke at kæmpe om sejren denne gang. Målet er at ligge i den bedste halvdel af feltet og så må vi se, hvor langt der er til de forreste. Vi mangler masser af data fra de europæiske baner, så det bliver en travl og lærerig weekend, da hverken teamet eller jeg tidligere har kørt i Valencia".

ETCC domineres af fabriksteams fra BMW, med bl.a. Alessandro Zanardi og Jörg Müller - Alfa Romeo, med bl.a. Gabriele Tarquini, Fabrizio Giovanardi og den hurtige brasilianer Augusto Farfus - SEAT, med bl.a. Gianni Morbidelli og svenskeren Rikard Rydell, men også Honda og Ford deltager.

Det er første gang, at en Peugeot 307 stiller op i ETCC og med en kapacitet som Jan Magnussen bag rattet har det allerede vakt stor interesse fra de internationale medier og der er ingen tvivl om, at Peugeot teamet og Jan Magnussen kommer til at få stor opmærksomhed ved deres debutløb. "Selvfølgelig arbejder vi under et stort pres, men det gør alle i motorsportsverdenen. Jeg har været vant til det gennem hele min karriere, men for gutterne i teamet er det en ny oplevelse med den store internationale interesse. De glæder sig meget til at komme ud og kæmpe med de bedste i Europa, så samtidig er det også fedt for dem, at få den oplevelse. Jeg har arbejdet sammen med de gutter længe og ved, hvad de står for, så jeg tror også på, at vi på sigt kan blande os i topstriden, "slutter Jan Magnussen.

Løbet i Valencia afvikles, som DTC, over to løb, hvor top 8 fra første løb byttes rundt til starten på andet løb, således at nummer otte fra første løb starter etter i andet løb o.s.v. Løbet kan følges live på Eurosport søndag den 18. april 2004.


Læs mere om:
  • 18/04/04 - Valencia - Ricardo Tormo - ETCC
  •      ASETEK SIMSPORTS