Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Bahrains GP - Set og sket - bunden

Formel 1 
05/04/04 

Blandt de nederste teams herskede der en vis form for anonymitet. Jaguar gjorde sig dog positivt bemærket med sæsonens første point.
 

Jaguar gjorde sig positivt bemærket i søndagens GP. Sæsonens første point kom i hus, mens de andre teams ikke gjorde det store væsen af sig. Var forholdene så vanskelige for de mindre teams, eller er de bare ikke nået længere siden det forrige GP. Meget vil sikkert blive afsløret i det næste GP som dog først er om 3 uger.

Sauber:
Det var egentligt ikke meget man så til Sauber bilerne i søndagens GP. Fisichella havde dog lige en kontrovers med Ralf Schumacher hvor Fisichella røg af banen. Fisichella beklagede sig efter løbet over Ralf Schumachers kørsel, men gav ikke kun RS som årsag for det middelmådige resultat. Det andet sæt dæk var ikke godt, Fisichella kæmpede med megen understyring på dette sæt. Senere følte han at motoren tabte kraft. Felipe Massa var slet ikke tilfreds med bilen, som han følte ikke havde meget vejgreb. En kraftig vibration som han mener kom fra dækkene, generede ham kraftig i første stint. Peter Sauber var meget fåmælt og skuffet efter løbene. Kommentaren var at det bare ikke var Saubers løb, og at man nu må se fremad.

Jaguar:
Endelig fik Jaguar point. Mark Webber kørte det første point hjem til sig selv og teamet. Men det holdt hårdt, det har igen ikke lige været en særlig vellykket weekend. Denne gang kom begge biler dog i mål, så lidt fremgang er der at spore, men der er langt endnu, hvilket man i teamet også er fuldt ud klar over. Christian Klien havde en rigtig elevator dag. Han var involveret i mange gode dueller, men ca. halvvejs gennem løbet virkede det som at han mistede noget af sin koncentration. Om det har været årsagen, vides ikke, men i den sidste del af løbet havde han flere afkørsler som han dog fik reddet igen og fuldførte løbet. Webber og Klien kom i mål på henholdsvis ottende og fjortende pladsen.

Toyota:
På trods af at det igen ingen point gav, så var der tilfredshed hos Toyota efter det nye GP i Bahrain. Udviklingen af bilen som foregår hjemme i Köln begynder at bære frugt. Kørerne var enige om at der er fremgang at spore og at der er mere i vente. De gode resultater fra de frie træninger kunne man dog ikke leve op til. Men bilerne kom igennem løbet og begge fuldførte igen, denne gang på én niende og tiende plads.

Jordan:
En lille sejr til Jordan teamet. Sådan må de have følt det efter søndagens GP. Begge biler kom i mål denne gang. I løbet oplevede begge kørere at der var problemer med bremserne. Pantano var endda heldig med at kunne fuldføre, da der opstod en mindre læk i det hydrauliske system mod slutningen af løbet. Inden det næste GP på Imola skal teamet teste på Silverstone. Dæk og nogle nye udviklinger til bilen er på programmet. Motoren burde være i stand til en bedre præstation, så noget er der galt med bilen. Jordan har ikke for vane at skal kæmpe med Minardi om at undgå de sidste placeringer i feltet, men det er gået nedad de seneste sæsoner.

Minardi:
Selvom Brunis kørsel ikke var helt så imponerende denne gang, var det igen han som kom i mål. Baumgartner var ikke så heldig og udgik igen. Begge biler havde problemer med elektronikken og softwaren. Bruni blev holdende på startlinien, han blev skubbet i pit hvor man fik startet bilen igen, men på det tidspunkt var han faktisk allerede to omgange efter resten af feltet. Han fuldførte løbet, men sluttede fem omgange efter vinderen. Baumgartner havde også problemer med det elektriske undervejs, men fik dog genstartet systemet så det igen fungerede. Motoren sagde dog stop tretten omgange før mål. Minardi og Jordan har i hvert fald én ting tilfælles. De har mange problemer med bilen, og så længe at de har det når de ikke ret meget videre. Der er ved at være langt op til Sauber, Jaguar og Toyota. Toyota har heller ingen points, men bilerne kører dog væsentligt mere problemfrit.

Nu er der 7 teams der har points. Jaguar kom i denne weekend med på listen. Hvis Toyota kan få det til at fungere, var det sikkert heller ikke længe før de også er med i pointene. Derimod ser det ikke så godt ud for Jordan og Minardi. Minardi regner de færreste vel med, mens der stadig er visse forhåbninger til Jordan, men det bliver svært. Netop disse to teams har vel også de laveste budgetter, så det er mere én kamp om at være med i det hele taget. Udsigterne til points er lange umiddelbart. Men en anden betragtning er værd at bemærke. Årets rookies i feltet har fuldført løbene i år. Nu begynder de så småt at nærme sig Nicolas Kiesas fornemme rekord som rookie, nemlig deltagelse i 5 løb og alle er fuldført.

Dons

Læs mere om:
  • 04/04/04 - Sakhir - Formel 1
  •      ASETEK SIMSPORTS