Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Australiens GP - racerapport

Formel 1 
07/03/04 

Årets første Formel 1 Grand Prix kørtes her i nat dansk tid i Australien, og det strakte sig over 58 omgange i Albert Park, en samlet løbslængde på 307,574 kilometer.
 

Efter kvalifikationerne, som i år blev afviklet efter et nyt systen, så blev startopstillingen forrest i feltet følgende:
1 - Michael Schumacher (Ferrari)
2 - Rubens Barrichello (Ferrari)
3 - Juan Pablo Montoya (Williams)
4 - Jenson Button (BAR)
5 - Fernando Alonso (Renault)
6 - Mark Webber (Jaguar)
Det tre første kørere er næppe nogen stor overraskelse, men at f.eks. Ralf Schumacher (Williams) starter fra 8. pladsen, Kimi Raikkonen (McLaren) fra 10. pladsen samt David Coulthard fra 12. pladsen er nok mere overraskende, og borger for at det nok skal blive et spændende løb, hvis bare ikke de to Ferrari'er stikker af fra resten af feltet.

Australiens Grand Prix 2004

TidHændelse
04:00 Feltet kører nu ud på opvarmningsomgangen, og alle 20 biler kom fint afsted, og de skal nu køre en omgang på den 5303 meter lange bane, før de kan line op til starten på årets første Grand Prix.
04:03 Så er feltet ved at være på plads, og alle tyve kørere er ved at gøre sig klar til starten.

Så gik starten, og på vej ind i første sving er det stadig M. Schumacher der er i front fulgt af Barrichello og Montoya.
Men Montoya kører uden for banen og havner nede bag Ralf Schumacher på 7. pladsen.
04:05 Montoya overhaler Ralf Schumacher.

Stillingen efter første omgang:
1 - M. Schumacher
2 - Barrichello
3 - Alonso
4 - Button
5 - Trulli
6 - Montoya
04:10 Hurtigste omgang til M. Schumacher - 1:24,802

De to McLaren kørere har problemer med at komme frem i feltet, og de er på 10. og 11. pladserne i øjeblikket, med Coulthard foran Raikkonen..
04:15 Der er nu kørt 7 omgange og stillingen i toppen af feltet er uforandret, bortset fra at M. Schumacher nu har forbedret omgangstiden til 1:24,170, og Barrichello følger trop med en tiden 1:24,179.
3. hurtigste kører på banen i øjeblikket er Trulli, hans hurtigste tid indtil nu er på 1:25,448.
04:20 På 10 omgang står Kimi Raikkonen af banen med blokerede baghjul, og røgen vælter ud fra McLaren raceren, så enten motor eller gearkasse har givet op.
04:21 Barrichello indlerder første pitstop runde, og han følges ind i pitten af Alonso, Button, Montoya, Fisichella og Bruni.
04:22 M. Schumacher pitter, sammen med Williams kørerne.
04:25 Efter at de fleste kørere nu har haft deres første pitstop, så er stillingen i toppen følgende:
1 - M. Schumacher
2 - Barrichello
3 - Alonso
4 - Button
5 - R. Schumacher
Trulli

Klien (15. pl) og Pantano (13. pl.)er de eneste der ikke har været i pit.
04:28 Sato (BAR) mister meget tid ved en længere offroad tur, og falder tilbage på 10. pladsen.

De første 16 kørere i feltet er stadig på omgangshøjde med førende M. Schumacher, der er 0,9 sek. foran Barrichello og de to Ferrari kørere har et forspring på over 8 sek. ned til Alonso på 3. pladsen.
04:30 Stillingen i top 6 efter 20 omgange:
1 - M. Schumacher
2 - Barrichello
3 - Alonso
4 - Button
5 - R. Schumacher
6 - Trulli
04:35 Det mest spændende i løbet i øjeblikket er kampem mellem Button og R. Schumacher som kæmper indædt med hinanden om 4. og 5. pladsen, men indtil videre så kan BAR køreren modstå presset fra Williams køreren.
04:38 M. Schumacher trækker lidt fra Barrichello, afstanden mellem dem er nu 2,7 sek. og afstanden ned til Alonso på 3. pladsen er øget til næsten 15 sek.

Alonso kører i pit for anden gang!

Montoya overhaler Trulli og er nu på 6. pladsen.
04:40 Alonso er efter sit andet pitstop faldet tilbage på 4. pladse, men nu er flere kørere på vej i pit, blandt den er Button og Montoya, så det kan hurtigt ændre sig.
04:42 De to Ferrari kørere bliver på banen, og deres forspring er nu 43 sek. ned til Alonso på 3. pladsen.
04:44 M. Schumacher - ny hurtigste omgang - 1:24,125

Barrichello i pit.
04:45 M.Schumacher i pit, som den sidste af de førende kørere.
04:47 Stillingen i top 6 efter 30 omgange:
1 - M. Schumacher
2 - Barrichello
3 - Alonso
4 - R. Schumacher
5 - Button
6 - Montoya
04:50 De første 9 kørere er stadig på omgangshøjde.

Den lokale helt - Jaguar køreren Mark Webber - kører i pit og direkte ind i pitgaragen og er dermed ude af løbet.
04:52 Minardi køreren Bruni der pt er sidste mand i feltet, er nu sat tilbage med to omgange af de førende kørere.
04:54 Montoya er nu helt oppe bag ved Button, og han indler nu angrebet på Button's 5. plads, de to kørere er tre sekunder bag R. Schumacher på 4. pladsen.
04:56 Coulthard tager sit andet pitstop, så nu er det kun Klien, Pantano og Panis der er op et pitstop.
04:58 Bruni (Minardi) i pit for 3. gang, han følges af Klien.
04:59 Så kunne Button ikke modstå Montoya's pres længere, han laver en lille kørerfejl, og får det ene hjulsæt uden for asfalten, og det benytter Montoua sig straks af og overhaler ham.

Alonso i pit.
05:01 Stillingen i top 6 efter 40 omgange:
1 - M. Schumacher
2 - Barrichello
3 - Alonso
4 - R. Schumacher
5 - Montoya
6 - Button

Kun disse seks kørere er nu på omgangshøjde.

Bruni er udgået, så nu er der kun 16 kørere tilbage i løbet.
05:04 Button i pit til sit 3. stop.
Også Williams og Ferrari teamne gør sig klar til pitstop.
05:05 Barrichello i pit samtidig med da Matta (Toyota).
05:06 M. Schumacher og Montoya i pit.
05:08 R. Schumacher og Fisichella (Sauber) i pit.
05:10 To kørere udgår hvert sit sted på banen, det er Massa (Sauber) og Heidfeld (Jordan).
05:12 Her efter 47 omgange er der nu kun 5 kørere i front der er på omgangshøjde.
05:15 Stillingen i top 6 efter 50 omgange:
1 - M. Schumacher
2 - Barrichello
3 - Alonso
4 - R. Schumacher
5 - Montoya
6 - Button
05:20 Ingen af de seks første kørere i feltet kan se hinanden i øjeblikket, måske lige bortset fra at Michael Schumacher er ved at indhente Montoya med en omgang!/FONT>
05:22 M. Schumacher sænker farten oppe foran i feltet, og lader Button komme forbi, hans forspring til Barrichello på anden pladsen er i øjeblikket på 18,1 sek. her hvor der mangler 3 omgange.
05:25 M. Schumacher er nu ude på sidste omgang, og han krydser målstregen som vinder af Australiens Grand Prix 2004 med et forspring på 13,6 sekunder til teammate Barrichello, og yderligere 21 sekunder senere kommer Alonso på 3. pladsen.

Årets første Grand Prix gik lidt som jeg 'havde frygtet', Ferrari'erne var næste for suveræne, og tog dermed en stor del af spændingen ud af løbet, hvor den eneste der i starten kunne hænge på de to røde racere var Renault køreren Fernando Alonso, men efter de første 15 omgange så var den spænding overstået.
Efter Juan Pablo Montoyas lille fejltrin i det første sving, så var de to Williams kørers kamp om at komme frem i feltet næsten det eneste spændende der foregik i Albert Park i dag,


Starten af Grand Prix'et - tæt kamp om pladserne i det første sving
(Foto: Ferrari)

Toppen af feltet:
Ferrari på de to første pladser, med Michael Schumacher foran Rubens Barrichello, og dermed har Schumacher sikret sig det bedste udgangspunkt i kampen om at vinde sit næste VM.

Renault køreren Fernando Alonso kørte en flot, men lidt ubemærket 3. plads hjem, han sluttede løbet 16,6 sekunder bag Barrichello. Teammate Jarno Trulli sluttede løbet på 7. pladsen.

Williams kørerne Ralf Schumacher og Juan Pablo Montoya besatte henholdsvis 4. og 5. pladsen, afstanden mellem den over målstregen var 8,1 sekund.

Sidste mand i top 6 var BAR køreren Jenson Button som kom i mål to sekunder efter Montoya. Button's teammate Takuma Sato sluttede løbet på 9. pladsen.

Løbets store skuffelse må helt klart være McLaren teamet, der denne weekend ikke rigtig kunne finde det speed som der skal til for at være med i toppen af Formel 1 feltet.
David Coulthard kørte et enkelt point hjem til teamet, ved at krydse målstregen som nummer 8, en omgang efter de førende.
Kimi Raikkonen i den anden McLaren racer udgik tidligt i løbet med gearkasse problemer.

To kørere der helt sikkert føler sig rigtig godt tilpas i øjeblikket må være de to debutanter Christian Klien (Jaguar) og Giorgio Pantano (Jordan), de har begge gennemført deres første Grand Prix løb i år på henholdsvis 11, og 14. pladserne.
Der var yderligere to debutanter med i løbet, det var de to Minardi kørere Gianmaria Bruni og Zsolt Baumgartner, de udgik desværre begge.

Læs også:
Australiens GP - løbsresultat
Australiens GP - hurtigste omgang


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 07/03/04 - Albert Park - Formel 1
  •      ASETEK SIMSPORTS