Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Australiens GP - 2. fri træning

Formel 1 
05/03/04 

Ferrari fortsætter dominansen
I en lidt kedelig times træning, forblev billedet fra den første times træning. Ferrari var bedre end de andre - Renault var pænt med. Afstanden mellem top og bund er dog fortsat tæmmelig stor!
 

Michael Schumacher satte sig med det samme igennem, og kørte på tiden 1:25,523 på den solbeskinnede Albert Park-bane. Udfordrene fra Williams kunne ikke matche tiderne, og var stadig et godt stykke efter. Rubens Barrichello lagde sig igen lige efter Michael Schumacher, og understregede at Ferrari er helt i topform.

Takuma Sato stod for et spektakulært spin som han dog slap rimelig fra, da han kom lidt for meget udover kerben. Det kan ske for den bedste - Michael Schumacher var også en tur henover græsset i samme sving, dog uden at tage sig et spin.

Timo Glock, der er 3. kører for Jordan må parkere sin racer med en varm motor. Ganske fornemt er Fernando Alonso kommet helt frem på 3. pladsen, med en tid der ligger meget tæt på Ferraris - og ét sekund bedre end Ralf Schumacher...


Stilhed før stormen - Ferrari var i den grad klar til den nye sæson
(Foto: Ferrari)

Derefter sætter Michael Schumacher tingene på plads - de andre var ved at komme tættere på, og med tiden 1:24,718 bliver der sat en ny rekord, og de andre teams har igen et sekund at skulle finde! Den forsvarende mester trykker igen på speederen den følgende omgang - og kommer tæmmelig bredt igennem det sidste sving, hvor raceren hopper og danser igennem på græsset. En flot redning, men måske også et hint om at Ferrari presser sig til det yderste - lidt unødvendigt når de fører så suverænt på dagen!

Godt midtvejs i træningen kommer Barrichello tættere på Michael Schumachers tid, mens landsmanden Cristiano da Matta tog sig et spin i 'Brabham'-chikanen. Træningen har ikke budt på det store fra Juan Pablo Montoya, der dog kommer op på 6. pladsen inden han mister bagenden på den sidste del af banen og spinder rundt. Problemer er der for Cristiano da Matta der parkerer sin racer, og holder stille. Også den debuterende Christian Klien kommer udenfor asfalten - han er presset eftersom han er 1,5 sek. langsommere end den mere rutinerede Mark Webber.

Og netop Webber er stærkt kørende, og sætter tider der er indenfor de første otte. Trulli kommer også stærkt med til sidst og slår Alonso af pinden i kampen om 3. pladsen. Button er virkelig i stærk form og hopper frem på 4. pladsen - men måske er det for tidligt han kommer frem i spidsen, da han kort efter må parkere raceren! I de sidste minutter skal de sidste tider sættes - de har ingen betydning for kvalifikationen i morgen!


'Die Grünes' - Jaguar-trioen med Klien, Webber i midten samt Formel 3000-mesteren Wirdheim til højre
(Foto: Jaguar)

Alt i alt en jævn træning der ikke bød på det store. Ferrari er helt i topform, og for spændingens skyld må vi håbe at de ikke kører fra alt og alle. Der kan dog ske meget i morgen - intet er sikkert i motorsport! Renault virker meget oplagte mens de britiske team Williams og McLaren har en del at indhente. Fornemt er det at se BAR og Jaguar med fremme - vel og mærke kun med deres 1. kørere! Et team der dog skuffer er Toyota, der burde være længere fremme. Derimod er Sauber flot med - de kører så også en i småmodificeret Ferrari F2003...

I morgen køres yderligere to træninger inden der køres kvalifikation efter det nye format.

Tiderne fra 2. frie træning

Læs mere om den 1. frie træning

Benji

Læs mere om:
  • 07/03/04 - Albert Park - Formel 1
  •      ASETEK SIMSPORTS