Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk Rally

Tur i storslået natur

Historisk Rally 
04/02/04 

Etapen fra Vals Les Bains til Gap var en tur kørt i prægtig natur i både sol og sne
Turen startede mandag morgen kl. 07:30 fra Vals Les Bains og gik over blandt andet 4 sekundetaper inden mål i Gap. Vejret er fantastisk, - høj solskin men på ruten i bakkerne er der både sne og is på vejene, hvilket gør turen højrisikofyldt uden de rigtige dæk.
 

Det gik rigtig godt for Lars og Arne på den første halvdel af den første sekundetape. Simpelthen fordi det kører supergodt for dem under ekstreme forhold. "Lars ved hvordan bilen skal køres og han kan køre den under vanskelige forhold", udtaler Arne. "Dette giver os en klar fordel i forhold til de øvrige deltagere, som vi må forstå at få det bedste ud af".

At det er vanskelige forhold beskriver Arne således: "På en af bakkerne i dagens sekundetape overhalede vi to biler op ad bakken, - men på vej ned blev vi overhalet af den ene bil. Så det ene øjeblik kører det for os og det næste øjeblik kører det for de andre".

Sidste etape mandag var dog noget udfordrende, idet den foregik på små bitte veje med sne og is. Arne mente det var så langt ude som man næsten kan komme. "Det er utroligt at der overhovedet bor mennesker så langt ude", siger Lars og Arne samstemmende. Men de små veje gav dem begge en "hovsa-oplevelse", da de landede i en snedrive uden det dog kostede ekstra tid eller skader på bilen.

Lars og Arne er dog sikker på de har haft en god dag. Sekundetaperne er ramt perfekt, - de har 100% styr på meterne, som der jo var tvivl om søndag.

Bilen kører uden de mindste tekniske problemer og der er ikke en lyd fra gearkassen, der bare kører som den skal.

Teamet bliver til stadighed overrasket over hvor mange mennesker og fotografer som står på ruten og kigger. "Vi har aldrig set noget lignede", udtaler Arne.

For Arne har søndag og mandag budt på flere gensyn med prøver, som han har kørt under hans tidligere deltagelse i det moderne Rally Monte-Carlo. Begge dage har budt på 3 sekundetaper som også er blevet kørt ved hans deltagelse senest i 1995 sammen med Michael Sørensen. Mandagens tredje sekundetape var præcis den prøve som de udgik på i 1995. Denne gang kom Arne dog helt igennem med hjælp fra en god chauffør Lars og ikke at forglemme pig-dækkene fra Good-year som står fantastisk godt fast i det ellers glatte føre.

Lars og Arne har oplevelsen af, at det er gået rigtig godt for dem, men ved ikke hvordan det er gået for de øvrige danskere. De er placeret på forskellige hoteller og det har ikke været muligt at snakke med dem her til aften.

Et er dog sikkert Britta og Otto Kristensen er det bedst placerede danske hold med en niende plads generelt, - det er en meget flot placering.


Læs mere om:
  • 05/02/04 - Monte Carlo - Historisk Rally
  •  
     

    Historisk Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: