Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk Rally

Otto og Britta med helt fremme

Historisk Rally 
02/02/04 

Det danske favorithold med i toppen i det historiske Monte-Carlo rally
Is, sne og mangel på søvn har vendt totalt op og ned på begivenhederne i Rallye Monte-Carlo Historique.
 

Efter at have kørt bil i 24 timer fra lørdag morgen til søndag morgen blev deltagerne straks sendt ud på første fællesetape, og her mødte de spejlblank is samt sne på to ud af de fire første specialetaper. I kombination med træthed vendte det totalt op og ned på resultaterne på første virkelig hårde konkurrencedag.

Af danskerne var det som forventet Otto og Britta Kristensen i Lancia Fulvia fra 1970, der klarede sig bedst. Efter de fire første specialetaper lå de som nr. 15 ud af 312, der kom i mål efter at have kørt over 30 timer uden hvil.

"Vi troede simpelt hen ikke, vi skulle kunne krybe op af bjerget til på vej mod prøve 1, så glat var det, og på selve specialetapen kunne vi næsten ikke holde gennemsnitshastigheden," fortæller Otto Kristensen efter at være komme i mål på den hårde etape.

For de andre danske hold gik det ikke nær så godt. Bedst er ind til nu Lars Bækkelund og Arne Pagh i Fiat 128 Coupé fra 1970. Efter at have skiftet gearkasse mellem København og Rødby har de fået godt fat og ligger som nr. 95, en god placering for et debutanthold.

Preben Kristoffersen og Knud Hedegaard i Mini Cooper fra 1968 er nr. 148, debutanterne Henrik Clausen og Preben Sunke i Triumph Spitfire er nr. 180, og det tredje debutanthold, Kaj Bertelsen og Erik Rasmussen i Ferrari 275 GTB fra 1965, ligger som nr. 193, hvad der er ganske flot, når man tager i betragtning, at deres kraftige baghjulstrukne Ferrari havde meget svært ved at finde fodfæste på de isglatte bjergveje.

Værst er det gået for det ene af de to danske favorithold, Hilmar Andersen og Henning Friborg, i Volvo 123 GT fra 1967. Efter en god start fik de problemer med benzinpumpen på prøve 4, hvor de måtte reparere bil midt på prøven, og de ligger nu på en håbløs placering som nr. 270.

Finnerne Jan Enqvist og Vellimatti Honkanen i Plymouth Barracuda, et af de hold, der også startede løbet fra København, kæmpede søndagen igennem en hård dyst med Otto og Britta Kristensen om at være bedste nordiske hold, men problemer på prøve 4 har kastet dem fra

16. pladsen ned på 133. pladsen.
Mange hold har nu kun håbløse udsigter, som for eksempel de fra København startende polakker Tomasz Osterloff og Maciej Peda i en lille polsk Syrena 104 S fra 1965. De er fjerdesidst af de 312 klassificerede hold. Men i top tyve er alt stadig åbent. Hårde specialetaper mandag, tirsdag samt natten til onsdag vil afgøre, om franskmændene Daniel Reuter og Cedric Pirotte i MGB kan bevare førstepladsen, som de tilkæmpede sig søndag. Otto og Britta Kristensen vil gøre deres for at erobre den. Rallye Monte-Carlo Historique slutter onsdag morgen i Monaco.


Læs mere om:
  • 05/02/04 - Monte Carlo - Historisk Rally
  •  
     

    Historisk Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: