Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk Rally

Af stig og sted i 1. og 4. gear

Historisk Rally 
31/01/04 

Servicefolkene i arbejde lige efter start på første etape af løbet i København
Lars Bækkelund og Arne Pagh startede ud fra Vejle fredag morgen kl. 07.30 og drog i kraftig frost øst på mod København. Stemningen var helt i top, - nu var de snart i gang med det løb, som de havde forberedt så længe og glædet sig så meget til.
 

Men ak, - ! Lige øst for Odense sagde gearkassen BANG!
Hyggestemningen i bilen blev med det samme afløst af spekulationer om, hvor stor skaden den var og hvilke konsekvenser det ville få for hele motorløbet. Det var dog ikke sådan, at der var tale om at give op, - nej den tanke faldt hverken Lars eller Arne ind.

Ved nærmere undersøgelser viste det sig, at der kun var 1. og 4. gear tilbage, - men det var nok til at beslutningen blev taget: "Vi fortsætter til København - kommer gennem teknisk kontrol og tager starten".

Der var flere muligheder med gearkassen, - det kunne være en ting der skulle repareres eller det kunne være hele gearkassen skulle skiftes. Og en sådan havde Lars hjemme i Horsens.
Det lykkedes, at få servicefolkene af sted hjemmefra tidligere end planlagt. Planen havde nemlig været, at servicefolkene Per Troelsen og Oluf Albertsen skulle starte hjemmefra fredag aften og køre direkte til Hamborg, hvor de så ville støde til Lars og Arne. De kørte nu af sted fra Horsens først på fredag eftermiddag i stedet for og de var i København med den nye gearkasse kl. 16.00. Det er servicefolk der dur !

I skrivende stund arbejdes der hektisk på bilen på Finn Jørgensens værksted på Amager. Hele værkstedet har sat alt ind på at hjælpe med at få repareret bilen, så de kan fortsætte til Monte-Carlo. Lars Bækkelund og Arne Pagh sender en stor tak til Finn Jørgensen og hans personale som har stillet faciliteter og mandskab til rådighed. Også Carsten Richard, der tidligere som aktiv rallykører har deltaget i det moderne Monte-Carlo Rally, har beredtvilligt stillet sig til rådighed med tilbud om hjælp.

Det er naturligvis en meget uheldig start på et så stort motorløb som Monte-Carlo Rally er. Men når det så er sagt, så er det alligevel et heldigt tidspunkt det skete !
Hvis uheldet var indtruffet syd for Hamburg, havde det ikke været muligt at gøre noget ved det. Så havde løbet ikke været til at rede. Det ville have taget for lang tid, før gearkassen kunne være nået frem.

Da alle aftalerne omkring servicefolk og gearkasse først var på plads, kunne Lars og Arne køre igennem løbets tekniske kontrol som foregik hos Finn Jørgensen på Amager og så videre til den officielle start fra Københavns Rådhusplads, med champagne og taler på Københavns Rådhus. Herefter tilbage til Finn Jørgensens autoværksted og reparere bilen.

"Der var et meget flot fremmøde ved startstedet, - de gamle biler tiltrak sig stor opmærksomhed og det kom også os lidt til gode", udtaler Arne Pagh, " så på den måde er vi en del af hele cirkus´et". De øvrige teams kom af sted som planlagt og er nu på vej til Hamburg.

Det bliver en nat med kørsel og ikke så meget søvn som planlagt. Næste tidskontrol er i Hamburg lørdag morgen kl. 08.00 og det er ikke noget problem at nå frem til. Så team Bækkelund/Pagh er stadig med i Monte-Carlo Rally - dog med en anderledes spændende start end de havde forestillet sig.

Lars Bækkelund og Arne Pagh


Læs mere om:
  • 05/02/04 - Monte Carlo - Historisk Rally
  •  
     

    Historisk Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: