Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk Rally

Rallysporten støtter verdens flygtninge

Historisk Rally 
30/01/04 

Det historiske Monte-Carlo rally i samarbejde med FN's højkommissariat for flygtninge
Når Rallye Monte-Carlo Historique fredag eftermiddag sættes i gang fra Rådhuspladsen i København, er det ikke kun en festlig begivenhed til ære for glade motorsportsudøvere og deres tilhængere.
 

Løbets franske ledelse i Automobile Club de Monaco er nemlig gået i samarbejde med UNHCR, FN's højkommissariat for flygtninge, for at skaffe flere penge til arbejdet for verdens flygtninge. Dette initiativ følges nu op af løbets danske organisationskomite.

FN's flygtningeprogram er yderst praktisk lagt an. Det handler om mad, drikkevarer, nattely og medicin. Desuden arbejdes der i et længere perspektiv med at muliggøre hjemsendelse af flygtninge til lande som blandt andet Afghanistan.

Alle 351 deltagende mandskaber i det historiske Monte-Carlo rally er blevet opfordret til at give et økonomisk bidrag til UNHCR, og den danske løbsledelse har allerede selv givet sine bidrag til hjælpearbejdet. Men alle danskere har mulighed for at hjælpe:
"På løbes danske hjemmeside, www.hms.dk, har vi allerøverst lagt et link til FN's flygtningehjælp. Her kan man direkte fra sin egen computer donere sit bidrag til FN," udtaler organisationschef Niels Jonassen fra Rallye Monte-Carlo Historique.

Man kan give sit bidrag således: Gå ind på www.hms.dk. Klik på det store UNHCR logo. Så kommer man frem til vinduet Donate Now. Her udfylder man sine data, størrelsen på sit bidrag (i US dollars) samt nummeret på sit Mastercard eller VISA card. I feltet Security code skriver man det trecifrede tal på bagsiden af kontokortet. Når bidraget er sendt, modtager min lidt efter en kontrolbesked.

"Det er glædeligt, at vi lever i et rigt samfund, hvor vi har råd til at køre rally med historiske biler. Men vi kan ikke lukke øjnene for, at så mange mennesker lever i nød fjernt fra deres hjemland, som de fleste jo gerne vil tilbage til. Giver man blot 20 dollars, som er lidt over 100 kroner, så er det tilstrækkeligt til et komplet sæt køkkengrej til en familie, der ønsker at vende tilbage til sit eget land," siger Niels Jonassen, der håber at mange danskere vil benytte lejligheden til at støtte FN's arbejde for verdens flygtninge.

Rallye Monte-Carlo Historique flages i gang præcis kl. 15.30, hvor kulturborgmester Martin Geertsen sender løbets danske favorithold, Otto og Britta Kristensen i en Lancia Fulvia 1.3 S fra 1970 af sted.


Læs mere om:
  • 05/02/04 - Monte Carlo - Historisk Rally
  •  
     

    Historisk Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: