Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk Rally

Går efter en topplacering

Historisk Rally 
29/01/04 

Tre danske mandskaber vil i top ti i det historiske Monte-Carlo løb
Når Københavns kulturborgmester Martin Geertsen fredag kl. 15.30 foran Rådhuset flager deltagerne af sted i Rally Monte-Carlo Historique, er der hele tre danske hold, der stræber efter en absolut topplacering.
 

Størst chancer tillægges Otto og Britta Kristensen, der stiller op med en Lancia Fulvia 1.3S fra 1970. De vandt løbets totalsejr for to år siden, og sidste år lå de på tredjepladsen på løbets sidste etape, da tekniske problemer kastede dem tilbage i feltet. Løbsledelsen i Monaco har da også givet holdet fra Tune det ærefulde startnummer 1 ud af 351 deltagere som tegn på favoritværdigheden. Men det trykker ikke den meget erfarne Otto Kristensen:
"Løbet er meget langt og hårdt, og på den sidste etape, de lange knives nat, melder trætheden sig for alvor. Først der falder afgørelsen," mener han.


Britta og Otto Kristensen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Otto Kristensen afviser også en hver snak om, at man kan være favorit: "Kampen er enormt hård blandt de bedste mandskaber, og ingen kan satse på mere end at forsøge at blive blandt de bedste 10 ud af 350 mandskaber. Det er i hvert fald vores mål. Held og uheld afgør resten." Hans navigatør Britta Kristensen startede først for fem år siden med at køre rally, men hun regnes i dag for at være blandt de dygtigste.

Store forventninger knytter sig også til Hilmar Andersen og Henning Friborg fra Århus. De stiller op med en Volvo 123 GT fra 1967, dengang den hurtigste udgave af Amazon-modellen, som var mange danskeres familiebil. Andersen og Friborg blev danmarksmestre i rally i 1977 med en Datsun, og de har i de senere år kørt sig op i eliten inden for historisk rally.


Hilmar Andersen og Henning Friborg.
(Foto: Motorsporten.dk)

For nogle år siden vandt de totalsejren i Historic Tulpen Rally i Holland, og resultaterne i Monte-Carlo løbet de sidste to år taler også deres klare sprog: I 2002 blev de nr. 84, i 2003 nr. 17. Endelig har de fire gange vundet det store danske løb, Goodyear Classic. Hilmar Andersen og Henning Friborg anser Monte-Carlo løbet for meget svært og uberegneligt, men også de satser på en placering blandt de 10 bedste i år.

Endnu et dansk mandskab er med i gruppen af de erfarne, der har gennemført Monte-Carlo løbet og derfor kender de problemer, der kan opstå undervejs. Det er Preben Kristoffersen og Knud Hedegaard fra Odder.


Preben Kristoffersen og Knud Hedegaard.
(Foto: Motorsporten.dk)

De stiller op i en Austin Mini Cooper fra 1968 - nøjagtig samme biltype, som Kristoffersen deltog med i Rallye Monte-Carlo i 1972. Efter at have kørt rally en årrække, skiftede Preben Kristoffersen til baneløb, hvor han vandt fem danmarksmesterskaber. Nu er holdet med i historisk rally, og sidste år gennemførte de Monte-Carlo løbet som nr. 135 ud af de 350 startende hold. I år har de som mål at være med i top ti, når løbet slutter på havnen i Monaco onsdag morgen i næste uge.

Erfaring tæller i rallysporten. Det er de bedste danske mandskaber et godt bevis på. For hvor nye Formel 1 kørere er i begyndelsen af tyverne, så har alle de seks danske favoritter i Rally Monte-Carlo Historique for længst rundet de 50 år.


Læs mere om:
  • 05/02/04 - Monte Carlo - Historisk Rally
  •  
     

    Historisk Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: