Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Minardi bekræfter samtaler med Baumgartner

Formel 1 
18/12/03 

Minardi har officielt erklæret at de er interesseret i at skrive kontrakt med den ungarske kører, Zsolt Baumgartner. Han trådte til da Ralph Firman blev skadet i forbindelse med det ungarske Grand Prix og har derfor kørt to Grand Prix'er.
 

Paul Stoddart har fulgt den ungarske kører der igennem tiden har haft et massivt sponsorbudget. Derfor har teamet tilbudt ham at få sædet i 2004 - en udmelding der er sjælden i Formel 1, og som nok bunder i at teamet forsøger at presse flere penge ud af de øvrige kandidater, inklusiv Nicolas Kiesa. "Jeg har fulgt Zsolts karriere siden hans dage i Formel 3000. Jeg er meget imponeret over den måde han håndterede det hele da han kom i spotlightet ved sit hjemmebane Grand Prix i Ungarn i år, hvor han tog over for en skadet Ralph Firman med meget kort varsel. Jeg er sikker på at han vil være til stor gavn hos Minardi," siger Stoddart og fremhæver at han blandt andet kan tale fem sprog flydende - blandt andet italiensk.

"Vi ser frem til at få en stor sæson med Zsolt i 2004," slutter Stoddart som om alt allerede er afgjort.

Men det kan godt være at Baumgartner er en god kører, men dem der har fulgt Formel 3000 de sidste par år ved at ungarerne på ingen måde har leveret noget der ligner resultater der er værd at skrive hjem om. Flere gange er han skiftet til topteams.

Baumgartner og Formel 3000

For at dokumentere at det ikke ligefrem er talentet der trykker under hjelmen, så er der her et kort overblik over Zsolt Baumgartners tid i klassen under Formel 1:

Han begyndte hos Prost juniorteamet, som havde en hel del problemer. Så fair nok at han ikke scorede nogle point - Stephane Sarrazin gjorde det bedre og fik fire henover året. Baumgartner kvalificerede sig konsekvent på et par af de sidste pladser... Og da alt gik galt til sidst kom han videre til det stærke Nordic Racing team.

Dem kørte han også for i 2002: Resultatet blev blot 1 point - og så lukkede Nordic ellers ned! I 2003 kørte han så for Coloni, der året forinden havde bragt Giorgio Pantano helt med fremme. I 2003 var han holdkammerat med Ricardo Sperafico, der blev nummer 2 i mesterskabet med 43 point. Baumgartner fik kun 6 point på kontoen.

Så hvis man skal være helt ærlig - og det tillader vi os at være på Paul Stoddarts vegne - så handler det kun om én ting: penge! Og dem har Baumgartner flere af for tiden end Nicolas Kiesa. Og det bekræfter blot at talent kan købes for penge...

Benji

Læs mere om:
  • Zsolt Baumgartner
  • Minardi F1 Team
  •