Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

McLaren to år med samme bil

Formel 1 
09/10/03 

Når weekendens Japanske Grand Prix køres på Suzuka banen, så vil det markere et to års jubilæum for McLaren MP 4-17 modellen.
 

Raceren her gennem de to sæsoner hvor den har været med genmemgået mange ændringer og forbedringer, men grundlæggende er MP 4-17 stadig den samme konstruktion som rullede frem til start første gang i forbindelse med Australiens Grand Prix 2002.


Kimi Raikkonen i Australiens Grand Prix 2002, MP 4-17 modellens debutløb.
(Foto: West McLaren Mercedes)

Med alle de tiltag der er sket med raceren genne de to år den har været i aktiv tjeneste i McLaren teamet, så er den betagnelse i dag MP 4-17D.
Hvilket indikere at der har været tale om mindst fire større opgraderinger, foruden alle de småændringer der altid er fra løb til løb.

McLaren teamet havde ellers slået på den store tromme for deres 2003 model, MP 4-18, som de inden præsentationen betegnede som værende revolusionerende samt en sand Ferrari dræber.
Men mange problemer med at få raceren til at køre hurtigt og stabilt nok, sammenholdt med det faktum at MP 4-18 aldrig passerede de 'crashtest' som er påkrævet, fik teamet til at stille MP 4-18 projektet i bero sidst på sommeren. Og den kan nu blot stå på McLarens museum, som Formel 1 raceren der aldrig kom ud og køre et Grand Prix løb.


Igen Kimi Raikkonen, men her i dette års USA Grand Prix, stadig i Mp 4-17 modellen, grundlæggende den samme model som han startede i for to år siden i Australiens Grand Prix.
(Foto: Daimler Chrysler)

Derfor kan MP 4-17 den kommende weekend fejre sit to års jubilæum i Formel 1 feltet, og hvem ved, måske så dukker den på igen til åbningsløbet i 2004 sæsonen, for McLaren teamet viste så sent som ved USA's Grand Prix, at MP 4-17 stadig er en konkurrancedygtig racer i Formel 1.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 12/10/03 - Suzuka - Formel 1
  •