Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Japans Grand Prix - preview toppen

Formel 1 
09/10/03 

Så er det årets sidste Grand Prix. Modsat sidste år, så er intet endnu endelig afgjort. To kørere og to teams kan vinde de respektive mesterskaber.
 

Ferrari:
Ferrari har i hvert fald to ting at køre for i det japanske GP. Michael Schumacher kan gøres til verdensmester for sjette gang, og samtidigt er der stadig en stor chance for at vinde konstruktørernes VM. Det sætter man hos Ferrari også meget højt. Så det ene point som er nødvendigt for Michael Schumacher for at sikre ham VM titlen er ikke nok for Ferrari. Målet er at få kørerne i mål som nr. 1 og 2. Der er 18 points at køre om, så man kan selv begynde at regne på hvad der er nødvendigt for Ferrari. Ferrari har som sædvanligt gjort rigtig meget ud af forberedelserne forud for et Grand Prix. Måske endda mere denne gang, da der står meget vigtige points på spil for teamet. Men let bliver det ikke. Andre teams har planer om at slå til på Suzuka. Konkurrencen i år har været tæt og hvorfor skulle det ikke forsætte i Japan. Som de fleste andre kørere, så er også begge Ferrari kørere ret glade for Suzuka. Den tekniske sværhedsgrad er noget der tiltaler specielt Michael Schumacher.

Williams:
Williams er i en underlig situation. De kan vinde mesterskabet for konstruktører, men kan også ryge ned på tredjepladsen. Der er ingen tvivl om at Frank Williams kraftigt har indskærpet at konstruktørernes mesterskab skal vindes. Det er en titel som han sætter utroligt højt. Montoya kan blive nr. 2, men så skal alting gå op i en højere enhed. Ralf Schumacher er ude af billedet og kan kun hjælpe teamet og Montoya til de bedst mulige placeringer. I forberedelserne har Williams været en tur omkring Jerez og har bl.a. testet flere aerodynamiske ændringer. Suzuka kan med megen motorkraft køres med en god del vinge, så man får en fordel ved den lidt højere downforce. Og det bliver nok en del af strategien for Williams med deres nye kraftfulde P83 motor.

McLaren:
McLaren kan i teorien sikre sig andenpladsen for konstruktører, men det vil Williams ganske givet prøve at forhindre. De har også noget at køre for. Til gengæld kan Kimi Raikkonen godt blive verdensmester. Men det kræver at Michael Schumacher ingen points får. Samtidigt skal Kimi Raikkonen vinde. Så målsætningen er klar. Kimi Raikkonen skal over stregen som nr. 1 og så håbe på at Michael Schumacher ingen points får med fra Japan. Kimi Raikkonen er selvfølgelig opsat på at gøre hvad han skal for at vinde. David Coulthard skal kun koncentrere sig om at hjælpe Raikkonen. McLaren er blevet hjemme og har testet på Silverstone og har fundet et par ændringer der bliver taget med til Japan. Målet er klart. Kimi Raikkonen skal køres i stilling til titlen, som dog kun kan sikres hvis alt går op i en højere enhed.

Renault:
Renault kan intet nå i denne sæson. Det eneste man kan vise er, at Alonsos talent og succes er ikke er nogen tilfældighed. Han er i øjeblikket på sjettepladsen og kan med lidt held avancere til fjerdepladsen. Selv om fokus selvfølgelig er på VM-titlen, så har Alonso og Renault altså muligheden for at komme foran Barrichello og Ralf Schumacher. Trulli kan ikke nå mere i år. Det er lykkedes for Renault at finde yderligere et par hundrede omdrejninger til motoren. Og måske får man brug for dem. Man har regnet ud at Suzuka er den bane hvor man får brug for det størst mulige omdrejningsområde, næst efter Monaco. Man har fokuseret i balancen på bilen pga. banens karakteristik. Selvom man ikke kan nå noget særligt, vil Renault alligevel prøve at gøre den bedst mulige figur.

Dons

Læs mere om:
  • 12/10/03 - Suzuka - Formel 1
  •