Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Sidste test for McNish

Formel 1 
07/10/03 

På fredag kører Allan McNish sin sidste test for Renault. Den tidligere Toyota-kører har været teamets faste tester fredag formiddag, men fra næste år overtager franskmanden Franck Montagny tjansen.
 

Det har givet skotten yderligere Formel 1-erfaring, og i det hele taget føler han at det har været en succes for teamet at deltage i fredagens frie test, som der blev åbnet op for gennem den aftale de deltagende teams nåede i Heathrow. "Beslutningen om at vælge Heathrow aftalen har virket godt for teamet, og jeg er glad for at være i stand til at lægge noget til vores præstation. Man bør have set fordelen af beslutningen ud fra teamets resultater, og det har også været et udstillingsvindue for mine egne talenter. Det har været en stor sæson med Renault," siger McNish.

Men inden han kan trække sig tilbage som testkører står der Suzuka på programmet. "Vi vil koncentrere os om at evaluere vores dæk, især da banen ikke er videre beskidt: den bliver jævnligt brugt, og har en meget ru overflade. De hurtige sving kræver god præstation fra dækkene. Eksempelvis sving 1: det er et dobbeltsving som lægger meget vægt på venstre fordæk. I 'Spoon' lægges vækgten på højre front. Michelin bør være konkurrencedygtige, og det vil igen blive en god kamp i weekenden. Fra kørerens synsvinkel kræver Suzuka en god rytme, og ekstra banetid vil gøre en stor forskel," siger den skotske kører.


Tilbageblik - McNish har udstået sin rolle som testkører - og har blandt andet set holdet vinde i Ungarn
(Foto: Renault F1)

Hvad Allan McNish skal foretage sig i 2004 er stadig uvist. Men der bliver næppe plads i Formel 1-feltet til den snart 40-årige kører. Mon ikke han er at finde i sportsvognsrace, hvor han tidligere har haft stor succes?

Benji

Læs mere om:
  • 12/10/03 - Suzuka - Formel 1
  •