Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup 1601-2000cc

Poulsen Yokohama Cup mester 2003

Yokohama Cup
1601-2000cc 

01/10/03 
Yokohama

-løbsrapport fra Jyllands-Ringen
Fire kørere skulle fordele tre medaljer i finaleløbet. Per Poulsen afgjorde hvilket metal han skulle have ved at vinde 1. heat og sad derfor over i andet.
 

1. heat
Per Poulsen starter fra pole, men Lars Hein får den bedste start fra yderbanen. Imidlertid trækker Hein lidt for meget ind foran Poulsen i 1. sving. Hein får et let puf i venstre bagerste hjørne og spinder. Anders Byriel, der har fået en god start fra anden række, runder startsvinget i yderbanen og rammer Hein i højre bagerste hjørne, inden han selv forsvinder ud i sandkassen. Mens det meste af det tætte felt passerer uheldsstedet, rammer Norske Tor Harald Hansen, fra bunden af feltet, den strandede Golf i bagerste venstre hjørne. Skaderne er omfattende på alle tre biler og oprydningsarbejdet påkræver en safety car-periode.

David Falch går øjeblikkeligt til angreb på den førende Per Poulsen, da løbet frigives ved starten af fjerde omgang. Angrebet afvises og snart ligger Per Poulsen lidt sikkerhedsafstand til forfølgerne og kører sejren hjem foran David Falch. Klaus Verner følger med i starten, men må gradvis slippe taget i de to forreste og kører i stedet en sikker tredjeplads hjem.
Fjerdepladsen er en kamp mellem Hans Henrik Møller Madsen, Lars Vendelbo, Søren B. Mortensen og Jesper Sally Pedersen. På sjette omgang kommer Vendelbo forbi for enden af publikumslangsiden, men da Møller Madsen forsøger at komme igen i hesteskoen går det galt. Med et puf sender han Vendelbos Peugeot og mesterskabschancer ud i sandkassen. Det lykkes at holde rullen stram, men fjortendepladsen er alt det kan blive til for Lars Vendelbo. Hans Henrik Møller Madsen får en stop & go-straf for sin andel og slutter som 19. og sidst. Et efterfølgende check af gearkassen medfører udelukkelse af ikke bare heatet, men hele løbet. En sur måde at stoppe sin aktive karriere på.
Søren B. Mortensen får nu foræret fjerdepladsen foran Jesper Sally Pedersen, Tom Rørvig Jensen og Kim Holmgaard. Fælles for alle fire er at de scorer årets bedste resultat. Flemming Schantz bliver otter foran Mike Mathiesen i udlejnings-Skodaen og slår således teamkammeraten Chris Larsen på 11. pladsen. Michael Skipper Pedersen og den frække Ford Puma ender som kødet i Skoda-sandwichen på tiendepladsen. Længere nede scorer Claus Møller og Erik Nørgaard sæsonens første point for 13. og 15. pladsen.

2. heat
Takket være hårdt, hurtigt mekanikerarbejde og gavmild brug af gaffatape er Lars Hein og Anders Byriel i stand til at indtage deres startplaceringer som to og fem. For Hein bliver det til pole. Per Poulsen, der allerede er mester, vælger at sidde over, vel vidende at hans bil er solgt!

Selvom Lars Hein er alene i første række, flyver David Falch og Kasper Jensen, fra anden række, forbi i starten. David Falch er urørlig i front og kører sikkert sæsonens anden sejr hjem. På andenpladsen modstår Kasper Jensen presset over heatets 10 omgange og slutter på en sæsonbedste andenplads foran Lars Hein, der har kørt hele heatet med et knækket sædebeslag! Nej, der var ingen foræringer til Hein denne weekend.
Anders Byriel kommer af sted på fjerdepladsen, men bliver indhentet af Lars Vendelbo. På syvende omgang er der plads indenom Byriel i hesteskoen og Vendelbo udnytter chancen. Klaus Verner, der starter andet heat som DM-toer, må fra sjettepladsen konstatere at ikke alene glider sølvet, men også bronzen ham af hænde. Michael Skipper Pedersen, der har haft mere end sin andel af skader i 2003-sæsonen, slutter sæsonen af på syvendepladsen, lige i hælene på Verner. Søren B. Mortensen må denne gang nøjes med ottendepladsen foran Flemming Schantz, mens Chris Larsen vinder Skoda-opgøret som tier.

Guld til Per Poulsen i en bil der satte nye standarder i klassen. Per vandt i alt 7 af sæsonens løb og på alle tre baner. Sæsonen startede med en to år gammel Megane Turbodiesel, der ikke var synderligt konkurrencedygtig. Resultatet blev 26 point i de 4 første afdelinger. Taget i betragtning at han sluttede 23 point foran nummer 2, må det siges at teamet havde et godt øje for helheder.
Sølv til den altid angrebslystne Lars Vendelbo. Det blev til 2 sejre, en masse overhalinger og en køretur med Peugeots DTC-stjerner undervejs.
Bronze til David Falch, der til tider kørte fra sin langt mere erfarne teamkammerat. To førstepladser og en række andre topplaceringer var desværre krydret med et par dårlige løb for meget i starten af sæsonen. Den stærke slutspurt sikrede dog en flot tredjeplads i DM.
Ingen medalje til Klaus Verner, der har bebudet han nu stopper. Verner var modellen på konstant kørsel og gennemførte samtlige omgange i 2003. Hans tre sejre er kun overgået af Per Poulsen, men reglen om at de to dårligste resultater ikke regnes med bytter andenpladen ud med fjerdepladsen.

Alt i alt en flot sæson for den store Yokohama Cup. Stort modeludvalg i mange farver og dertil 7-8 kørere med vinderchancer og forholdsvis få ulovlige biler gjorde en god figur.

Jesper O. Hansen
 
 

Yokohama Cup 1601-2000cc nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: