Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

USA's Grand Prix - Set og sket

Formel 1 
30/09/03 

Det amerikanske Grand Prix blev en noget anderledes affære end ventet. Regnen skabte adskillige overraskelser, både negative og positive.
 

I det amerikanske Grand Prix blev der takket være regnen, skabt en del anderledes resultater. Strategierne måtte ændres undervejs, det gik godt for nogle, skidt for andre.

BAR, 18 points:
Regnen gjorde at Jenson Button kom i spidsen af løbet, og faktisk havde han denne føring i 15 omgange. Men så begyndte problemerne. Motoren begyndte at lave knuder samtidigt med at konkurrenterne nærmede sig. Til sidst sagde motoren stop. Det samme overgik Jacques Villeneuve nogle omgange senere. Honda ingeniørerne må kikke nærmere på årsagen til dette. Slutresultatet - ingen points til BAR i denne omgang.

Ferrari, 147 points:
Ferrari røg igen til tops i konstruktørernes mesterskab. Takket være konkurrenternes resultater er de røde igen i front. Det så ellers ikke godt ud ved starten. Barrichello fik ved hjælp fra Montoya tidligt fri, og Michael Schumacher havde ikke verdens bedste startpladsering. Men da Montoya blev forsinket af uheldet med Barrichello og han tillige måtte i pit til en drive through straf, ja så blev han skubbet godt bagud. Tingene udviklede sig til Michael Schumachers favør. Lillebror Ralf blev offer for det våde føre, og Kimi Raikkonen var ikke hurtig nok mens det var vådt. Resultat for Ferrari. En ude og en på toppen af podiet. Michael Schumacher er nu ét point fra at genvinde sit verdensmesterskab.

Jaguar, 18 points:
Hos Jaguar oplevede man noget usædvanligt, andenkøreren fik point. Mark Webber startede ellers godt selvom det var fra 14 pladsen. Han arbejde sig dog frem i feltet, men han blev offer for vejrets lunefulde temperament. Dækvalget ved hans pitstops var ikke de mest heldige, han kørte dog også af og udgik. Justin Wilson derimod kæmpede og kæmpede med ét point - hans første, som resultat. Det ene point gjorde at man nu er á point med BAR. Og selvfølgelig var Justin Wilson jublende lykkelig efter sit bedste resultat i Formel 1 hidtil.

Jordan, 13 points:
Takket være Fisichellas 2 points rykkede Jordan tættere på Toyota i pointene. Ralph Firman kæmpede det bedste han havde lært, men blev offer for omstændighederne. På første omgang kørte han sammen med Jos Verstappen. Resultat: Nu næse og andre dæk. Senere da han ved et hans mange pitstop faktisk var på vej i pit måtte han køre en ekstra runde fordi teamet netop havde kaldt Fisichella ind. Helt galt gik da han berørte en af de plastikkegler som flere steder var stillet op. Bilen spandt rundt og løbet var slut for Firman. Fisichella fik lov til at kæmpe. De vanskelige betingelser lignede lidt Brasilien hvor han fik sejren. Det fik han ikke denne gang, men 2 points er bedre end ingenting, især for teamet.

McLaren, 128 points:
Kimi Raikkonen fik holdt liv i VM forhåbningerne. Ni points adskiller ham fra titlen inden det går løs på Suzuka. Eller rettere - ni points og Michael Schumacher. Regnestykket er svært at gøre op. En sejr og ingen points til Michael Schumacher er kravet for Kimi Raikkonen. Han gjorde sit til at han igen kom i betragtning til titlen. Han kørte godt og stærkt hele løbet igennem. Desværre var Michelin ikke de bedste dæk under de forhold. Dog var han hurtigste Michelin kører. David Coulthard var godt med i løbet indtil han fik problemer med gearkassen og måtte udgå.

Minardi, 0 points:
Stadig ingen points til Minardi, men til gengæld kom begge kørere i mål. Kiesa kørte den hurtigste omgang af de to, men blev offer for et forkert dækvalg da regnen kom. Det kostede mindst et pitstop for meget, og muligvis en bedre placering end Jos Verstappen. Verstappen måtte ellers ufrivilligt i pit efter en sammenkørsel med Ralph Firman. Til Verstappens held havde Kiesa så et pitstop eller to for meget. De sluttede på omgangshøjde på henholdsvis 10'ende og 11'te pladsen.

Renault, 84 points:
For kun fjerde gang i år måtte Alonso udgå. Han har ellers vist sig at være en meget konstant kører, men han måtte i søndagens løb udgå med et motorproblem som man endnu ikke kender årsagen til. Trulli fik kørt 5 points hjem til teamet, som intet kan nå i år udover de individuelle præstationer. Hos teamet mente man efter løbet at hvis det havde været tørt, ja så var man sluttet længere fremme. Men sådan gik det ikke. Nu gælder det om at lave et så godt resultat som muligt ved årets sidste løb i Japan.

Sauber, 19 points:
Løbets store sejrherre må være Sauber. Ser man bort fra Michael Schumachers sejr, så var Sauber vel den store sejrherre. For en meget sjælden gangs skyld. Frentzen på podiet og Heidfeld ind som nr. 5. Det er vist meget længe siden at Sauber har sluttet et løb så godt. Peter Sauber har garanteret heller ikke fået armene ned endnu. Resultatet gjorde at Sauber lige pludselig er nr. 5 konstruktørernes mesterskab. Dog kun med ét points forspring til BAR og Jaguar. Sauber måtte have læst vejrudsigten godt og grundigt, for kun Heidfeld måtte en tur for meget i pit da vejret ændrede sig. Det har måske kostet en placering. Nu er der Suzuka tilbage, og kan kørerne nå at gøre mere for teamet. Ingen af dem får genvalg til næste år. Deres pladser bliver overtaget af henholdsvis Fisichella og Felip Massa.

Toyota, 14 points:
Toyota fik ikke det ventede udbytte med hjem fra USA. Det var ellers lagt op til det med et par flotte kvalifikationer. Også starten forløb godt, men så drillede vejret kørerne ligesom andre også blev drillet. Panis spandt af banen, da Matta fuldførte men kom i mål lige uden for de pointgivende pladseringer. Nu er der kun løbet på hjemmebanen tilbage for Toyota. Mon ikke der gøres en ekstra indsats for at vise publikummet det bedst mulige. Ove Anderson forklarede efter løbet at man havde foretaget et sats da løbet skulle stadig. Desværre blev udfaldet ikke som ventet. Årsagen er teamet faktisk ikke har deltaget under en vejrsituation som den i søndags.

Williams, 144 points:
Hvis Sauber var den store sejrherre i søndags, så må Williams være den store taber. Ikke at man ikke fik points, men resultatet var alt andet end det man havde forventet. Ralf Schumacher spandt af banen efter en ellers forholdsvis god start. Montoya blev involveret i noget snavs med Barrichello og fik en straf for det. Det skal dog også nævnes at teamet havde problemer med benzinpåfyldningen på Montoyas bil, og at et dækvalg heller ikke var ret heldigt. Montoya fik sig dog kørt tilbage i løbet igen og sluttede på en sjette plads. Det er lige nøjagtig lidt nok til at han ikke kan blive verdensmester. Williams har dog stadig noget at køre for. Man er kun 4 points efter Ferrari i konstruktørernes mesterskab og da der er 18 points at køre om vil man sikkert satse alt på at vinde dette mesterskab. Det er det mesterskab som Frank Williams sætter højest.

Dons

Læs mere om:
  • 28/09/03 - Indianapolis Motor Speedway - Formel 1
  •