1. og 2. plads til SEAT/Valvoline-Racing

29/04/02 - Ring Djursland dannede ramme om årets første løb på asfaltbane. Med 185 deltagere i forskellige klasser var det ny rekord. Som så mange gange før på Ring Djursland var vejret uforudsigelig. De mest faretruende skyer blev holdt væk af en kold og kraftig vind.

Den største klasse på programmet var Yokohama Cup Klassen med 70 biler fordelt i 2 klasser. En utrolig populær klasse repræsenteret af 14 forskellige bilmærker.
En sæsonstart er altid noget særligt og først her får man et endeligt fingerpeg om årets styrkefordeling.
Et engelsk ordsprog siger: "When the flag drops, all the shit stops".
Dette betyder kort sagt at nu er det op til kørerne og materiellet at bevise hvem der er hurtigst.

Michel Nykjær (rød sidespejl) og Søren B. Mortensen
(Foto: Valvoline)

Michel Nykjær fra Tappernøje på Sydsjælland startnummer 2.
Kendetegn: røde sidespejle.

Sidste års sølvmedaljevinder i klassen Michel Nykjær fra Valvoline-Racing har til denne sæson bygget en helt ny SEAT Ibiza. I lørdagens første tidtagning spillede vejret et lille puds som dog alligevel gav en startplacering som 3. hurtigst til søndagens første tællende Heat i Danmarksmesterskabet. I 2. tidtagning var der ingen tvivl om dækvalg og ny banerekord i klassen blev sat af Michel på 59.700. Pole position var sikret til 2. tællende heat om søndagen. I søndagens første tællende heat blev det på en tør bane en intern fight mellem de 3 kørere Niels Carl Nielsen i Skoda, Jørgen Ladefoged i Audi og Michel Nykjær i SEAT. Efter 15 omgange havde Niels Carl Nielsen bevaret sin 1. plads mens Michel havde kæmpet sig op på 2. pladsen foran Ladefoged.
Søndagens 2. tællende heat blev mere spændende end tidligere set. Michel Nykjær startede i front, men måtte overlade pladsen til Niels Carl Nielsen og var endda på et tidspunkt på en 3. plads. Som løbet skred frem fik Michel sig igen kørt op, og sjælden har man set en kørelærer fylde så meget i en Skoda. Lige i bagen på Niels Carl, fik Michel efter sidste sving Ibizaen presset foran og vinder dermed 2. heat med 1,5 tiendedele sekund. Hvor spændende kan det være??

Søren B. Mortensen fra Låsby ved Silkeborg startnummer 33.
Kendetegn: Hvide sidespejle

For Søren B. Mortensen fra Valvoline-Racing var det en anderledes fornemmelse efter 22 danmarksmesterskaber i motocross pludselig at have tag over hovedet og 4 hjul.
Weekendens løb var Søren B. Mortensens første møde med Ring Djursland og med en meget fedtet bane under lørdagens træning måtte vejret gerne klare op for Sørens skyld.
I Lørdagens første tidtagning blev det til en tilfredsstillende 16. plads blandt de 33 deltagere. I lørdagens 2. tidtagning blev det til en 20. plads.
16. pladsen fra lørdagen blev bevaret i søndagens første tællende heat, et tilfredsstillende resultat som først og fremmest viste stor stabilitet.
I søndagens 2. tællende heat fik Søren sig kæmpet flot op fra 20'ende pladsen og sluttede på en 12. plads i klassen.

Søren fortæller:
"På et tidspunkt lå jeg godt nok som 10'er, men så fik jeg et puf på døren af Klaus Verner og lave et rigtig flot piroette som kostede 2 placeringer, vi er godt tilfreds med vores debut og glæder os på teamets vegne over Michel sejr" slutter Søren.