Yokohama Cup
0-1600cc

12/09/03

-Padborg Park Preview
Med fire løb tilbage er mesterskabet i den lille Yokohama Cup stadig åben for 8 kørere. 7 af dem har vundet løb i år, mens den sidste skal vinde de fire sidste løb for at blive mester.

To kørere, Kim Lund Johansen og Steffen Larsen, har skilt sig ud fra mængden i denne klasse. Tilsammen har de vundet 8 af 14 løb, med Johansen 6 point foran Larsen. Tager man højde for de to dårligste resultater og fraregner dem, bliver margenen øget til 18 point i Kim Lunds favør.
Det interessante ved deres kamp, er de stort set ikke har mødt hinanden i direkte konfrontation siden foråret. For hver anden løbsweekend har den ene haft overtaget, mens situationen har været byttet om ugen efter. Ved det seneste løb kæmpede Kim Lund Johansen om sejrene, mens Steffen Larsen, med to 10. pladser havde sit hidtil dårligste løb i år.
Omtrent sådan var situationen også sidste gang den lille Yokohama Cup gæstede Padborg Park. Dengang kørte Kim Lund Johansen med 40 kg succesballast og vandt en af sine sejre, mens Steffen Larsen slæbte rundt på de maksimale 80 kg og blev sekser.

Samme dag vandt Per Madsen sin første sejr med blot 10 kg ballast, Jesper Meldahl Nielsen kom på præmieskammelen, mens Poul Erik Jensen kørte sig til pole position, begge uden ballast. I samme løb måtte sværvægtere som Jesper Leen Jensen, med 70 kg ballast, og Bruno Rasmussen, med 75 kg ballast, kæmpe får placeringer omkring 10. pladsen, mens Bjørn Smedegaard Laursen, med 80 kg ballast, var uheldig at krølle sin bil allerede i tidtagningen.
Noget kunne tyde på at vejen til succes på Padborg Park er minimal ballastvægt. De små omdrejningsvillige motorer mangler drejningsmoment til at hive bilerne ud af banens snævre sving og op i fart på langsiderne. Da klassens toneangivende Peugeot 106-modeller er forholdsvis lette, bør de være mere følsomme over for ballastvægt, ikke mindst indbyrdes i det store Peugeot-hieraki.
Hvis denne spådom holder, er der alle muligheder for at Steffen Larsen henter Kim Lund Johansens pointforspring, da han kører med 30 kg ballast mod Johansens 80.

Det skulle samtidig betyde at to andre kørere med mesterskabschancer, Jesper Leen Jensen og Bjørn Smedegaard Laursen, med henholdsvis 80 og 70 kg ballast, får det svært. Specielt Smedegaard har haft en stærk efterårssæson med en sejr og to andenpladser. For de øvrige mesterskabsaspiranter, Martin Sally Pedersen, Bruno Rasmussen (eneste Honda-kører), Per Madsen og Henrik Mikkelsen skulle der således også være chancer for at hente lidt på klassens topkørere. For Per Madsen gælder det han allerede har vundet på banen, mens Henrik Mikkelsen skal vinde de resterende 4 løb for at blive mester. Da han, som den eneste mesterskabskandidat, endnu har til gode at vinde sæsonens første sejr, må det siges oddsene er dårlige for dét sker, men.

Der skulle således være udsigt til endnu et interessant løb i den lille Yokohama Cup, der har budt på sin andel af spændende løb og overraskelser og der skal nok blive føjet nogle flere til på Padborg Park.