- Åbningsløbet på Jyllandsringen

(Foto: COOL Racing)

Siden sidst

Frederik Vestis første ELMS-podie
På Circuit Paul Ricard i Frankrig blev 4 Hours of Le Castellet kørt i weekenden - anden afdeling af European Le Mans Series. Her kunne Frederik Vesti tage sin første podieplacering i det hårde mesterskab, efter han i qualifying sikrede COOL Racing-bilen en startposition som nr. fire.

Et dramatisk 4-timers løb var det, hvor flere danskere ikke havde heldet med sig. Hos COOL Racing, hvor Malthe Jakobsen kører i teamets anden LMP2-bil, måtte danskeren udgå fra en føring med under 40 minutter tilbage af løbet grundet en defekt gearkasse.

For Michelle Gatting og Iron Dames, som havde pole position i LMGT3-klassen og førte løbet overlegent ned til resten af GT-feltet, spændte en safety car ben for en sejr.

Dog var der én dansker, som stod øverst på skamlen søndag eftermiddag i Frankrig, nemlig Michael Jensen, som tog sejren i LMP3-klassen med teamet, RLR Msport, og nu har indtaget mesterskabsføringen i klassen.

Se highlights fra løbet her:

(Foto: Ferrari AF Corse)

Det sker

FIA WEC 6 Hours of Spa - følg danskerne i sæsonens tredje afdeling
Inden årets helt store 24-timers løbsweekend på Le Mans i næste måned, skal TotalEnergies 6 Hours of Spa-Franchorchamps køres i FIA WEC, hvilket sker denne weekend. Det er sæsonens tredje afdeling, der køres på den legendariske bane i Belgien med syv danskere til start. Med i toppen af Hypercar-mesterskabsstillingen ligger Michael Christensen på en tredjeplads med to podieplaceringer fra de første afdelinger.

IndyCar Sonsio Grand Prix i Indianapolis
I Indianapolis køres IndyCar Sonsio Grand Prix i weekenden inden årets højdepunkt – Indy 500, som køres d. 26. maj.

Sonsio Grand Prix køres på Indianapolis Motor Speedway Road Course, hvor dele af banen hører sammen med den ikoniske oval-bane. Hold øje med Danmarks to x Christian – Lundgaard og Rasmussen.

Ser man tilbage på sidste års løb på Indianapolis Motor Speedway Road Course, havde Christian Lundgaard sin første pole position i IndyCar-karrieren og sluttede på en fjerdeplads i løbet.

(Foto: Campos Racing)

Det sker

Noah Strømsted i FRECA
I weekenden går det løs på Hockenheimring i Tyskland, når årets første afdeling af Formula Regional European Championship by Alpine, også kaldet FRECA, køres.

Ud af et felt på hele 33 kørere er danske Noah Strømsted at finde hos teamet, RPM. Forud for weekendens løb har FRECA-feltet testet på Hockenheimring, hvor Strømsted var den hurtigste kører på banen i løbet af to testdage.

Race 1 køres lørdag d. 11. maj kl. 17:30 og Race 2 køres søndag d. 12. maj kl. 16:05.

Se FRECA live på Viaplay her

(Foto: Inception Racing)

Det sker

Schandorff og Fjordbach i IMSA-løb på Laguna Seca
På WeatherTech Raceway Laguna Seca er IMSA’s WeatherTech SportsCar Championship i aktion, hvor Motul Course De Monterey køres med Frederik Schandorff og Anders Fjordbach i GTD-klassen i et 2 timer og 40 minutter langt løb.

Schandorff er kørende i bil #70 hos Inception Racing og Fjordbach hos MDK Motorsports i bil #86.

Løbet køres søndag d. 12. maj kl. 21:00 (dansk tid).

Se løbet live på Viaplay her

(Foto: Nordic 4)

Det sker

NTG Åbningsløbet på Jyllandsringen
Sæsonens første løb på FDM Jyllandsringen, NTG Åbningsløbet, køres i weekenden. Hele syv klasser kører med, hvor der er masser unge og erfarne talenter at holde øje med.