Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse
25/07/23

Vesti, Buus og Rasmussen i mesterskabsføringer - dem her skal du holde øje med i næste weekend

(Foto: Prema Racing)

Siden sidst

Frederik Vesti øger mesterskabsføring

En ny uge er gået, og det betyder nye resultater fra de danske motorsportstalenter. Et af dansk motorsports helt store håb - Frederik Vesti, kørte i weekenden i Ungarn på Hungaroring i Formel 2. Om fredagen kvalificerede Vesti sig som 3’er, hvilket betød, at han skulle starte som nr. 8 i lørdagens Sprint Race. Danskeren havde et par udfordrende første omgange, og sluttede lige uden for pointene som nr. 9. Et helt andet billede viste sig dog i Feature Racet om søndagen - Vesti startede 3’er og kørte et stærkt løb, hvilket resulterede i en 2. plads. Vesti har nu øget mesterskabsføringen yderligere, og fører med 153 point og 11 point ned til franskmanden, Théo Pourchaire.

Se highlights på Youtube

Stillingen i Formel 2

Læs pressemeddelelsen her

Læs mere her

(Foto: Porsche AG)

Bastian Buus fører fortsat Porsche Supercup

En anden dansker som også var på banen på Hungaroring, var Porsche Junior-køreren, Bastian Buus, i Porsche Supercup. Buus gik ind til mesterskabets 4. afdeling med en mesterskabsføring og afsluttede ligeledes weekenden med fortsat af være i føring. Han blev 3’er i Qualifying, og samme placering opnåede han i racet om søndagen.

Se highlights fra weekendens løb her:

(Foto: Chris Jones)

Christian Rasmussen vinder på Iowa Speedway

På Iowa Speedway blev der kørt Indy NXT - det amerikanske svar på Formel 2. Christian Rasmussen kvalificerede sig som 2’er på den amerikanske ovalbane. Løbet blev afsluttet i tæt konkurrence, hvor det danske talent kunne køre overmålstregen som vinder. Efter løbet i Iowa rykker Christian Rasmussen op fra en 2. plads i mesterskab til at være i føring med 281 point og 22 point ned til den amerikanske teamkammerat, Nolan Siegel.

Se mesterskabsstillingen her

Sejr til Marco Sørensen

Aston Martin-køreren, Marco Sørensen, kunne i lørdags fejre en sejr i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, som blev kørt på Lime Rock Park-banen i Connecticut. Han delte bil med canadiske Roman De Angelis, og de kørte med i GTD-klassen. Marco Sørensen og hans team, Heart Of Racing Team, ligger nr. 2 i mesterskabet og har 86 point op til den førende bil, som køres af Bryan Sellers og Madison Snow.

Frederik Schandorff kører også med i samme mesterskab og kører for teamet, Inception Racing. Schandorff startede løbsweekenden godt ud med at kvalificere sig som 2’er, men endte løbet med en 13. plads.

(Foto: Stateta BRO by HMobile)

Magnussen og Fjordbach vinder gadeløb Litauen

I weekenden har Jan Magnussen og Anders Fjordbach været i Litauen for at køre gadeløbet, Aurum 1006 km. Magnussen og Fjordbach delte bil med to litauiske kørere, hvor Fjordbach satte bilen på pole position, og Magnussen kørte sejren i mål.

Doubleheader-weekend for Christian Lundgaard

Christian Lundgaard var igen i aktion, da han kørte en doubleheader-weekend på Iowa Speedway i Indycar. Weekenden startede ikke nemt ud for danskeren, da han lørdag blev 20’er og 21’er i Qualifying. I Race 1 om lørdagen blev han, hvor han startede - en 20. plads. I søndagens Race 2 formåede Lundgaard at køre sig otte pladser op, hvilket vil sige, at han endte på en 13. plads. Med 276 point ligger danskeren 9’er i mesterskabet, og har kun ét point op til Colton Herta.
Benjamin Pedersen var også deltagende på Iowa Speedway.

Se highlights fra første løb her:

Se highlights fra andet løb her:

(Foto: Glenn Dunbar / LAT Images)

Svær weekend for Kevin Magnussen

For Kevin Magnussen og HAAS F1 Team var det endnu et svært Grand Prix. Magnussen startede som nr. 19 i søndagens Grand Prix i Ungarn og sluttede på en 17. plads.

Det sker

F1, F2 og Porsche Supercup på Spa-Francorchamps

Denne uge tager F1, F2 og Porsche Supercup endnu en løbsweekend - denne gang i Belgien på legendariske Spa-Francorchamps. Det betyder derfor at Kevin Magnussen (HAAS F1 Team), Frederik Vesti (Prema Racing) og Bastian Buus (BWT Lechner Racing) igen skal i aktion.

Følg løbene på Viaplay

FIA Karting European Championship og FIA Karting Academy Trophy

I gokart-verdenen køres der i weekenden 4. og sidste afdeling af FIA Karting European Championship i Cremona, Italien. David Walther kører med i OK-klassen og ligger lige nu 10’er i mesterskabet.

På samme bane afholdes også 4. og sidste afdeling af FIA Karting Academy Trophy. Her kører Romeo Haagh med for Danmark, og den unge dansker ligger nr. 17 i mesterskabet ud af 46 kørere.