Legend Car Cup

Pokalrækken fortsætter for Eilertsen

Legends Cup
08/08/22

Legends Car CupDet lykkedes Team Eilertsen Racing at fortsætte pokalrækken i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix, hvor den 4. afdeling af OK Mobil 1 Legend Car Cup 2022 blev kørt.

Holdet fra Espergærde vandt i den Historiske 71 klasse i både 2019 og 2021, men i år blev der udelukkende satset på Legend Car raceren.

Det har ikke været noget nemt skifte, da konkurrencen er utrolig hård i klassen, og flere af konkurrenterne har mange års erfaring med bilmodellen. Til gengæld havde Henrik Eilertsen erfaring fra i alt tre tidligere starter på den snævre bane omkring Bellahøj.

(Foto: JJ Media)

Weekenden startede fredag aften, hvor der blev kørt en træning. Den allerede korte træning blev endnu kortere, da flere konkurrenter røg i betonen, og der måtte Safety Car på banen. Det lykkedes Henrik at sætte 19. hurtigste tid, ud af de i alt 26 kørere på banen.

Både Henrik og chefmekaniker Bjørn Andersen lå derfor hovederne i blød, omkring mulige ændringer på raceren forud for lørdagens tidtagning.

Farten i hele feltet var væsentlig hurtigere, men mens de hurtigste forbedrede tiderne 2,6 sekunder, lykkedes det Eilertsen at finde hele 2,7 sekunder. De få tiendedele resulterede i 17. startposition til weekendens første løb.

Mens man plejer at vende feltet rundt på de normale baner, startede man med hurtigste mand forrest i København, for at minimere risikoen for uheld.

Det blev til en fin start for Henrik, som vandt de første par pladser allerede på første omgang. Der var blevet justeret yderligere på bilens opsætning mellem tidtagning og løb, og det gav straks pote, da han havde meget mere kontrol over bilen, og kunne bremse senere end tidligere på sæsonen. Der kom Safety Car i et par omgange mod slutningen af løbet, men da løbet blev givet frit igen, lykkedes det Eilertsen at overhale yderligere et par kørere, og dermed slutte løbet som 13’er, og som 4. bedste kører blandt Oldboyskørerne.

Til heat 2 skulle der startes fra 15. position, og hurtigt kom han fremad i feltet igen. Han var godt fremme i feltet, men havde desværre et lille spin, som kostede ham noget tid og nogle placeringer – men store dele af det tabte, blev genvundet på de 14 omgange i løbet. Så det blev til endnu en samlet 13. plads, og 4. plads blandt Oldboyskørerne.

Der skulle igen startes fra 15. position i finalen, hvor Henrik fik endnu en god start. Stille og roligt fik han overhalet konkurrenterne. Til allersidst i løbet, lykkedes det ham at tage 2. pladsen blandet kørerne over 40 år, og dermed fortsatte pokalhøsten ved CHGP for 3. gang i træk.

Samtidig var det sæsonens første pokal, hvilket var tiltrængt, efter alle de mange timers forberedelse hjemme på værksted.

Weekendens resultater gør at Henrik Eilertsen er rykket frem på 4. pladsen i Oldboysmesterskabet.

Motoren når knapt nok at blive kold, inden den skal startes op igen. I den kommende weekend skal der nemlig køres på Ring Djursland – en bane som der allerede er blevet kørt på en gang i år.

Desværre er der ikke noget live streaming fra den weekend, men så kan vi kun opfordre folk til at komme ud og følge det live på banen.