Formel 4

F4 UAE Championship: Conrad Laursen på podiet i Dubai

Formel 4
14/02/22

Trods manglende forberedelse lykkedes det alligevel for Conrad Laursen at slutte på en godkendt tredjeplads i weekendens afdeling af De Forenede Arabiske Emiraters Formel 4-mesterskab på Dubai Autodrome.

(Foto: Prema Powerteam)

Ambitionen om endnu et podieresultat blev opnået for Conrad Laursen, som sluttede weekendens afdeling af De Forenede Arabiske Emiraters Formel 4-mesterskab, UAE F4 Championship, på en tredjeplads. Et ekstraordinært resultat set i lyset af, at den 15-årige dansker ellers fik forbud mod at deltage i den officielle træning forud for weekendens fire løb grundet en øjeninfektion.

­– Jeg havde fået et lille bygkorn i mit ene øje, og selvom det så mere voldsomt ud, end det føltes, ville seriens læge ikke give mig tilladelse til at deltage i fredagens tre timer lange officielle træning. Stor respekt for at vægte sikkerheden højt, men det var virkelig frustrerende at sidde i pitgaragen og overvære alle konkurrenterne forberede sig. Jeg havde derfor kun nået nogle installation laps og et enkelt longrun, før jeg endelig fik lov at stille op til kvalifikationen lørdag formiddag, lyder det fra Conrad Laursen.

Den hurtige dansker fik dog vendt modgangen og sluttede lørdagens første løb på en pointgivende 10. plads, fem positioner højere end startpositionen. Mere end 30 biler deltog i eventen på Dubai Autodrome, som også var Laursens første møde med banen.

– Vi ændrede på bilens setup inden andet løb, men dét hjalp os ikke, så i tredje løb gik vi tilbage til udgangspunktet, og jeg kørte mig fra en 15. plads til en ottendeplads. Dét gav mig en startposition som nummer fem til finalen, hvor jeg for alvor fandt farten, kæmpede mig to positioner frem og sluttede treer. Jeg er naturligvis meget tilfreds med finaleresultatet, når man tænker på, hvor vi stod inden weekenden og ikke vidste, om jeg overhovedet ville få lov til at stille op. Kæmpe tak til teamet for et effektivt arbejde. Nu gælder det om at holde momentet højt frem til finalen i næste weekend!

Conrad Laursen og resten af Prema Powerteam skal på banen igen allerede den kommende weekend, 17.-20. februar, hvor finalen i UAE F4 Championship afvikles på Formel 1-banen Yas Marina i Abu Dhabi.