SuperCup
07/09/21

Det var en travl, men succesfuld weekend for Momentum Racing, da de deltog ved Night Race på Padborg Park.

Holdet fra Kalvehave på Møn deltager normalt kun i Yokohama SuperCup, men denne weekend havde Jens Kristoffersen også muligheden for at deltage i OK Oktan 100 Super GT Danmark – men mere om det senere.

Kristoffersen kom til den 3. afdeling af Yokohama SuperCup som toer i mesterskabet, mens holdkammerat Oliver Rømer var firer.

(Foto: JJ Media)

Lidt utraditionelt skulle der køres fredag og lørdag, som kulminerede lørdag aften, efter solnedgang.

Først skulle der dog køres kvalifikation fredag formiddag. Begge de røde og hvide Seat Ibiza racere var hurtigt ude af pitten, for at få sat nogle gode tider. Desværre blev det kun til fire omgange for Oliver, da trækakslen gik i stykker på bilen, og han derved måtte trække ind til siden. Det besværliggjorde også kvalifikationen for Jens, da der var små 5 minutter, hvor der var gult flag på banen, hvilket betød at man ikke måtte give fuld gas. Da banen endelig var fri igen, lykkedes det ham at sætte anden hurtigste tid af alle bilerne i feltet.

Alt imens blev der sendt en stafet af sted efter reservedele, som var tilbage på banen ved 13 tiden, og kort tid efter, var Rømers bil klar igen, og kunne dermed indtage den 6. startposition, som hans tid havde rakt tid.

Der skete meget under starten på heat 1, hvor der var tæt kamp i Sving 1. Det lykkedes dog både Jens og Oliver at holde placeringerne gennem de første sving. Jens røg ned på 3. pladsen i nogle omgange, inden han fik kæmpet sig frem som 2’er igen, som også var slutresultatet. Oliver holdt fast i 6. pladsen, selvom han pressede køreren på 5. pladsen hårdt gennem det meste af løbet.

Det varme vejr fik dog lidt påvirkning på bilernes køreegenskaber, da begge kørere meldte over radioerne, at bilerne mistede hestekræfter, jo længere at de kom hen ad i heatet – et turbo problem som havde drillet i lang tid. De forsøgte at fejlfinde på problemet henover aftenen, og håbede så på at problemet var løst næste dag.

Lørdag middag skulle weekendens andet heat køres. Her skulle Oliver starte fra P3, mens Jens skulle starte 7’er, da man vendte rundt på resultatet fra det første heat.

Igen gjorde problemet med de manglende hestekræfter sig gældende, hvilket gjorde at begge kørere virkelig måtte kæmpe – ikke kun med hinanden, men også med konkurrenterne. Det lykkedes Kristoffersen at få sig kørt frem på 4. pladsen, og var i gang med at stresse manden på 3. pladsen, da det ternede flag kom ud, og løbet var slut. Rømer havde en meget lignende duel med køreren på 5. pladsen, men måtte altså nøjes med en 6. plads.

Dermed skulle de to kørere starte henholdsvis 3’er og 5’er i weekendens sidste heat, som startede kort tid inden solnedgang, og sluttede godt 10 minutter efter solen var helt væk fra himlen. Det gav helt nye udfordringer, da det var første gang at begge kørere kørte på den tid af dagen.

Det blev dog til en god start for begge, men især for Rømer, som var helt fremme i front gennem de første sving, inden han måtte flette ind på andenpladsen. Den placering holdt han gennem hele løbet. Alt imens kæmpede Kristoffersen sig endnu en gang opad i feltet, og kunne overhale konkurrenterne en efter en – indtil han nåede holdkammerat Rømer, som han altså ikke kom forbi.

Weekendens sidste løb blev dermed afsluttet på 2. og 3. pladserne, hvilket var det første fælles podium, med begge kørere, i teamets historie.

Efter weekenden indtager Jens Kristoffersen 3. pladsen i mesterskabet, men kun 1 point fra andenpladsen, mens Oliver Rømer er firer.

Og så lidt omkring weekendens andre aktiviteter.

Jens Kristoffersen havde denne gang mulighed for at køre en Super GT racer, med lidt teknisk support fra Outzen Motorsport, men stadig med de faste Momentum Racing mekanikere Michael og Martin som de primære arbejdskræfter.

Jens havde tidligere prøvet en Mitjet racer, men kun med den mindre motor i, som man også har mulighed for selv at prøve at køre i, når Momentum Racing arrangerer Events på netop Padborg Park.

Derfor var der masser af sommerfugle i maven, da han kunne køre ud på banen første gang i fredagens træning. Det tog nogle omgange, inden han for alvor var fortrolig med bilen. Men han sluttede første træning mindre 0,3s fra de andre kørere i klassen, med langt mere erfaring.

Den næste træning fik han kun få omgange i, inden han skulle springe over i den normale Seat Ibiza – hvilket for øvrigt var en kæmpe omvæltning. Fra en forhjulstrukken Seat Ibiza med lidt under 250hk til en baghjulstrukken Super GT Mitjet racer med et godt stykke over 300hk.

Det blev til et dusin omgange i de to kvalifikationer, som begge endte med 12. startposition.

Herefter var der næsten 24 timers ventetid – og 2 Yokohama SuperCup løb – inden han var tilbage i bilen.

Det var muligt at køre 3 ud af de 4 løb, da det 4. løb lå lige efter Yokohama SuperCups finaleheat, hvilket stadig var første prioritet. Det blev til nogle gode løb, hvor det også blev til nogle dueller – men man kommer bestemt ikke sovende til omgangstiderne.

Det var helt mørkt til finalen i Super GT, og her havde Jens kun erfaringen fra tusmørket, godt en time før i Seat Ibiza raceren, hvilket var en kæmpe forskel, med en lille smule lys på himlen – og så totalt bælgravende mørkt, med to små forlygter på Super GT raceren. De mange omgange i begge biler, henover de to dage, kunne så småt også mærkes hen ad mod slutningen af lørdagen, hvor nakken blev mere og mere træt, på grund af de høje svinghastigheder i Mitjet raceren.

Men nu er han en oplevelse rigere, og kom igennem weekenden uden at ødelægge noget, og uden afkørsler, hvilket var en succes i sig selv. Og så med den erkendelse, at det ikke er muligt at køre to så forskellige biler på samme weekend, da det tager lidt for lang tid, at skifte hjernen om fra den ene til den anden, så mange gange i løbet af en weekend.

Det næste løb for Momentum Racing bliver om halvanden uge på Ring Djursland, hvor der skal køres et et-dagsløb. Dermed skal Jens Kristoffersen og Oliver Rømer på banen hele fire gange, i løbet af få timer.

Der bliver desværre ikke Live Streamet fra løbet, så det er kun muligt at følge opdateringer på teamets Facebook side https://www.facebook.com/MomentumRacingDK/, samt på resultaterne på https://www.raceresult.dk