FIA Formula 3

Podieplads - men skuffet Vesti

06/09/21

For kun nogle dage siden meldte Vesti lejren ud, at kvalifikationen på Hollandske Zandvoort ville blive afgørende for den forestående løbsweekend. Efter netop at have kørt endnu en afdeling af FIA F3 serien er det tydeligt, at det udtalelse kom til at holde lidt for godt stik!

”Vi havde en helt katastrofal tidtagning. 5 min før tid, og hvor jeg netop var kørt ud til mit sidste hurtige forsøg i den 30 min. lange tidtagning, sker der et uheld på banen, som gør, at vi alle kører i pit. Jeg ved nu, at jeg kun har 1 omgang til at forsøge at sætte min hurtigste tid på. Efter at have været godt med i træning og starten af tidtagningen, er der pludselig intet at komme efter. Vi rammer simpelthen ikke det rigtige set-up og kombineret med min manglende erfaring på banen og en DRS, der pludselig ikke virker, efter vi har haft motoren slukket, og som ville have givet mig 4/10 sek. mere, er alt ødelagt for mig. Jeg kvalificerer mig til hovedløbet som nr. 14, der ender med at blive til en 13. bedste tid, fordi én af mine konkurrenter straffes. Den her oplevelse står tilbage som én af de mest frustrerende i min karriere. Jeg kom til Zandvoort for at stå øverst på podiet – og kun det. Mine forventninger var for høje”.

På podiet kom Vesti, men på en utilfredsstillende 3. plads i løb nr. 2. Det var en placering, der blev sikret efter at have kørt sig fra en 13. til 9. plads i løb 1. Med omvendt startrækkefølge blandt de 12 første i løb 2, startede Vesti 4’er, som endte med at give en 3. plads.

”Under andre omstændigheder en god placering. Men jeg var til mere. Min bil var også til mere i det løb. Da jeg i et fejlslagent forsøg på en konkurrent bliver overhalet af Victor Martins, taber jeg min mulighed for at vinde. Havde jeg holdt ham bag mig, havde jeg taget sejren. Så en stor forspildt chance, jeg ikke lykkedes med. 3. pladsen blev pludselig en meget tam fornemmelse. Den dårligste følelse jeg hidtil har haft på et podium.

I hovedløbet i løb 3 var en 8. plads alt, hvad det kunne blive til. Men her var der ingen forspildte chancer. Vesti tog hele 5 placeringer fra en startplacering som 13er i et løb med næsten ingen overhalinger.

”Jeg har fået en del knubs i den her weekend. Jeg har kæmpet med en bil, hvor vi ikke helt fandt opsætningen og tabte alt i kvalifikationen. Men samtidigt har jeg formået at køre godt på en meget udfordrende bane med få overhalingsmuligheder, og som jeg ingen erfaring har med. Jeg lykkedes med at presse mig selv og bilen til det yderste i løb, hvor mange konkurrenter kom i store vanskeligheder. Med de udfordringer mit team og jeg har haft, så har et afgørende mål været konsistens. Her er vi kommet et stykke vej. Trods min generelle frustration og skuffelse har min weekend også været en vanvittig oplevelse. 70.000 hollandske passionerede fans, der fyldte overalt p.g.a deres enorme begejstring for race (og Max Verstappen!!), gav os kørere et boost af den anden verden. Der var en stemning og atmosfære, jeg aldrig har oplevet før til et race. Man blev totalt løftet!”

Vesti er nu på en delt 4. plads med franske Victor Martins. Årets sidste afdeling 24-26 september på russiske Sochi bliver en kamp mellem 4 kørere om at tage den samlede 3. plads i mesterskabet, som er den placering, der p.t. synes mest realistisk for Vesti.