FIA Formula 3

Fra 4. - til 3. plads i mesterskabet

30/08/21

Vesti druknede i regn på Spa
Regn!! Det var dagsordenen på de fleste køreres absolutte favoritbane i den forgangne weekend – belgiske Spa. F1 måtte aflyses til kæmpe skuffelse for over 75.000 fans fra hele verden. Vestis F3 løb blev heldigvis gennemført, men kun med nød og næppe.

(Foto: Dutch Photo Agency)

Ét af løbene måtte udskydes for at afvente en ændring i vejret. Der måtte rullende starter til i to ud af de tre løb p.g.a for meget regn til, at det var forsvarligt at lave en stående start. Kørerne blev udfordret på - og for nogens vedkommende over grænsen - på en bane med minimal sigtbarhed. Heldigvis skete der ingen store uheld trods diverse afkørsler. Vesti undslap alle uheld. Men resultaterne modsvarede ikke den klare fornemmelse af at være i fuld kontrol og stor tilfredshed med egen kørsel. Vesti fik en 4. plads og to 6. pladser med hjem. Kvalifikationen blev igen ret så afgørende for udfaldet af hovedløbet søndag. Og den gik ikke efter planen for Vesti.

”Jeg var ret udfordret i kvalifikationen. Det blev til en 7. bedste tid. Vi kom ud på forskellige tidspunkter på banen i en periode, hvor regnen tog max. til, og banen dermed bliver langsommere. Ham, der satte pole - australske Jack Doohan - var heldig at komme ud, inden regnen for alvor satte ind. Han satsede alt på denne ene hurtige omgang fra start. Kæmpe respekt for at han lykkedes med sit forehavende. Min egen teamkammerat, Alex Smolyar, lykkedes med tørvejrslinjer i sving, hvor jeg kørte bredt for at finde grebet. Det har jeg lært af til næste gang, jeg kører på Spa!”

Det blev ret kendetegnende for weekenden, at der ikke blev rykket mange pladser, da først løbene gik i gang. Kørerne kunne simpelthen ingenting se på de første mange omgange. Vesti fik det bedste ud af det, han havde at gøre med, men den omvendte startrækkefølge mellem løb 1 og 2 løb fik Vesti ingen ”hjælp” fra, da han lå for langt fremme i løb 1. Noget som weekendens store sejrherre, Jack Doohan, profiterede af med en ekstra pole position, da han sluttede præcist på den 12. plads i det første løb, der udløser den eftertragtede startposition i løb 2.

”Uden en stærk tidtagning bliver det svært at score de helt store points i en weekend som Spa. Men det er helt klart en weekend, jeg kan bygge videre på til næste weekend og en weekend, hvor jeg er blevet en bedre racerkører.”

Med masser af konsistens, en stærk start og den nok mest udfordrende duel på banen i løb 1, som Vesti kom sejrsrigt ud af samtidigt med at være den hurtigste mand overall i hele løb 1, så er der masser af gode takter at tage med sig.

Weekendens resultater får Vesti op på 3. pladsen i det samlede mesterskab med nu 101 points. Vesti er allerede checket ind i Holland for at være klar til næste weekend, hvor feltet rykker til Zandvoort udenfor Amsterdam. Her bliver kvalifikationen igen helt afgørende for hovedløbet p.g.a få overhalingsmuligheder.