Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse
01/06/21

Læs i DASUs elitenyhedsbrev: Oval-sejr, juniorsucces i Spanien, GT i Frankrig - og meget mere!

(Foto: Gavin Baker Photography/Road to Indy)

Siden sidst

Ny sejr i USA

For fjerde gang i år, og for andet år i træk på ovalbanen Lucas Oil Raceway, kunne Christian Rasmussen klatre op på øverste trin på sejrspodiet. I et typisk tæt race i Indy Pro-klassen besejrede Christian sin nærmeste konkurrent i mesterskabet Reece Gold med under et sekund i sejrsmargin. Dermed har danskeren nu vundet halvdelen af de kørte løb i år, og er gået i spidsen for mesterskabet.
Læs mere på motorsportdanmark.dk her.

Junior-succes i Spanien

De tre unge danske deltagere i det spanske F4-mesterskab gjorde også stort væsen af sig i anden runde af serien, der blev kørt på banen i Navarra. Bedst gik det for Noah Degnbol, der scorede en anden- og en tredjeplads i de tre løb, men også Sebastian Øgaard og Georg Kelstrup var en tur forbi podiet; begge for tredjepladser.
Se mere på seriens hjemmeside her.

GT-Endurance i Frankrig

Anden runde af løbsserien GT World Challenge Europe – Endurance blev kørt på Paul Ricard-banen i Frankrig med dansk deltagelse. Bedst gik det for Nicklas Nielsen og hans fabriksanmeldte Ferrari-team, der sluttede P5 generelt. Mikkel O. Pedersen (Porsche) sluttede P12, Oliver Goethe (Audi) P19 og Nicolai Kjærgaard (Aston Martin) P27 (pole i klassen Silver). Valdemar Eriksen (Audi) havde uheld; holdet udgik efter 15 omgange.
På samme bane afvikledes afdeling af Trofeo Lamborghini Europe, hvor Noah Watt (pole) og Kevin Rossel startede stærkt, men havde skiftende held i løbene.

Michelle på podiet

Med en anden- og en tredjeplads i rundens to løb i Ferrari Challenge Europe konsoliderede Michelle Gatting sin samlede føring i Trofeo Pirelli. Løbet blev kørt på banen i Brno.

Finaleplads til August

I anden afdeling af EM for OK Junior i Frankrig nåede August Therbo som den eneste dansker finalerunden. August krydsede målstregen som P14, men en ærgerlig tidsstraf betød slutplacering som P20.

(Foto: Porsche AG)

Det sker

Klassiker på Nürburgring

En nuværende og en tidligere verdensmester går forrest når de danske farver skal forsvares i 24-timers klassikeren på Nürburgring (Nordschleife) afvikles den kommende weekend. Nicki Thiim har tidligere vundet løbet og stiller til start for Audi-teamet Phoenix Racing, mens Michael Christensen starter for Porsche Manthey. Begge regnes blandt favoritterne i løbet, der i år afvikles for 49. gang.
Også Nicolaj Møller Madsen er til start med gode muligheder for en klassesejr, mens også Rasmus Helmich, Nikolaj Kandborg og Niels Borum er blandt de startende. Løbet kan følges online.
Læs mere på løbets hjemmeside, hvor du også kan følge det.

Lundgaard i Baku

Christian Lundgaard har ikke fået den bedste start på sæsonen i Formel 2, senest en weekend i Monaco med teknisk defekt og taktiske fejldisponeringer. Men det skal der forhåbentlig laves om på når tredje afdeling af mesterskabet køres den kommende weekend i forbindelse med Azerbaijans Grand Prix. Løbene på den krævende bybane i Baku kan følges på Viasats kanaler; info om tider m.m. på fiaformula2.com

Italiensk F4 på Misano

Hvis hans håndskade fra åbningsløbet ellers tillader, det stiller den danske F4-mester Conrad Laursen til start, når anden runde af det italienske F4-mesterskab køres den kommende weekend på Misano-banen.
Følg med på f4championship.com/

ELMS i Frankrig

Malthe Jakobsen og Michelle Gatting er i aktion, når tredje afdeling af European Le Mans Series køres den kommende weekend på Paul Ricard.
Følg med på europeanlemansseries.com.

DKM med stor dansk deltagelse

Et lille dusin danskere er til start i anden runde af Deutsche Kart Meisterschaft, der afvikles på banen i Wackersdorf den kommende weekend.