FIA Formula 3

Frederik Vesti på pole til lørdagens første løb

10/07/20

Med tæt kamp om de hurtigste tider, lykkedes det på sidste omgang for Frederik Vesti at tilkæmpe sig dagens hurtigste tid, hvilket placerer ham i front på grid til lørdagens løb, med god mulighed for at tage sin første F3 sejr.

Frederik Vesti, PREMA Racing, fik tidligt sat en tid der bragte ham helt i top, men den blev slettet igen, da han havde været uden for banen. Dermed lå Sargeant øverst, fulgt af Piastri.

Med kun fem minutter igen, blev kvalifikationen afbrudt af rødt flag, da Fraga stoppede ude på banen. Kvalifikationen fik dog lov til at blive kørt færdigt, til stor fortrydelse for Sargeant, da hans motor svigtede i pausen, og han måtte se med fra pitlane.

På de to afsluttende omgange kunne Vesti forbedre sin tid med en hurtigste sidste sektor, men det var kun nok til en tredje plads. Størstedelen af feltet kom over målstregen tids nok til endnu en omgang, og Vesti fik igen forbedret sin omgangstid, til 0.123 sekunder hurtigere end David Beckmann, Trident, og 0.192 sekunder hurtigere end sin teamkammerat Logan Sargeant, og kan dermed starte fra pole.

(Foto: PREMA Racing / Joe Portlock)

Lørdagens løb køres kl 10:25 lørdag