MC sport

Som forventet blev det en stor oplevelse for Steven og Simon Tirsgaard at deltage på Assen banen

MC sport
04/07/19

- samtidig med afvikling af 1 afd. af Moto-GP
Brødrene skulle deltage i et løb Tourist Trophy for Superbike og Supersport på Assen banen samtidig med afvikling af flere klasser i Moto – GP samt andre klasser i den netop overståede weekend med over 30 grader og asfalttemperaturer mellem 40 og 50 grader.

Allerede ved ankomsten til banen torsdag nat bliver man overbevist om, at det er et kæmpearrangement, der venter med store oplevelser fantastisk race og 200.000 tilskuere over de 3 dage, der er placeret på de store tribuner og voldene omkring banen. Nogle af tilskuerne camperer rundt om hele anlægget, hvor festen fortsætter efter oplevelserne omkring banen om dagen – en oplevelse der kan anbefales.

Fredag blev der kørt 2 kvalifikationsheat uden forudgående træning på banen, trods det var Steven og Simon på deres BMW S 1000 RR-maskiner hurtigt nede på gode tider i kval. 1 for Simon 1.42,6 og Steven 1.43,7 som henholdsvis nr. 6 og 9.

Kvalifikation 2 fredag eftermiddag forløb også planmæssigt, hvor Simon kørte 1.42,1 tider og Steven 1.42,4 tider som henholdsvis nr. 6 og 8.

Løbet blev kørt lørdag eftermiddag over 16 omgange med Le Mans start, hvor kørerne skulle løbe over banen til start på deres motorcykler, der var placeret modsat klar til afgang. Løbet udviklede sig ret hurtigt til, at Steven kom op til Simon på 6. pladsen, hvorefter de fulgtes ad med Steven forrest og Simon lige efter. På 12. omgang måtte Steven køre i Pit, idet motorcyklen hoppede i frigear nogle gange, hvilket viste sig at være en løsnet gearskifter. Simon kørte en sikker 6. plads hjem. Under løbet kørte Steven en omgangstid på 1.41,7 på 5. omgang. Simon 1.42,3 på 10 omgang

Løbet blev vundet af Pepijn Busterbosch (NL) på en BMW S 1000 RR.

Vi havde den store fornøjelse med besøg i Ryttergården af sponsorer samt gæster begge dage. Håber der fremover bliver mulighed med en serie i Europa, der giver os samme fantastiske rammer som den netop overståede weekend.

Næste løb køres som en afdeling af DM på Padborg Park 23. – 24. august sammen med DST, hvor det store natløb afvikles lørdag aften for bilerne.