24H Series

Verdensmester Michael Christensen klar til 24 timer i Det Grønne Helvede

24H Series
20/06/19

Den nykårede officielle verdensmester i sportsvognsracing Michael Christensen, har ikke haft meget tid til at fejre succesen efter sidste weekends 24 timers løb på Le Mans. Den unge Porsche fabrikskører stiller allerede i den kommende weekend til start i endnu et udmarvende 24 timers løb, når han deltager for Manthey Racing i en Porsche GT3 R i 24 timers løbets på verdens længste, farligste og mest udfordrende racerbane Nürburgring Nordschleife.

Banen er med sine mere end 170 sving, de store højdeforskelle, manglende afkørselsarealer og høje gennemsnitshastighed på næsten 200 km/t kendt for sin store sværhedsgrad og det er ikke uden grund at banen også kaldes "Det Grønne Helvede".

24 timers løbet på Nürburgring er vokset gevaldigt gennem de sidste år og feltet tæller intet mindre end 160 biler og der ventes omkring 250.000 tilskuere til løbet. Løbet har nu deltagelse af de store bilfabrikker såsom Porsche, BMW, Mercedes og Audi der stiller til start i GT3, eller SP9 som klassen hedder på Nürburgring, og vil forsøge at vinde løbet generelt med kørersammensætninger, der alle er professionelle racerkørere. Men også uafhængige teams med professionelle kørere der stiller til start i GT3, ventes at kunne kæmpe med om sejren i deres Ferrari, Lamborghini, Nissan og Lexus. I alt er der 34 biler til start i GT3 (SP9-klassen). De øvrige klasser i det meget store felt tæller også sammensætninger af amatørkørere, der stiller til start i langsommere klasser i biler som VW Golf GTi, Opel Astra og Hyundai i30. Den store spredning af kvalitet i feltet er en af de ting, der giver store udfordringer over de 24 timer, men også gør løbet til noget helt specielt for deltagerne. Alle deltagere har dog skulle deltage i løb tidligere på Nürburgring for at få mulighed for at deltage i 24 timers løbet. Ydermere er racerbanen placeret i Eifelbjergene, hvilket typisk giver omskifteligt vejr og store muligheder for regn undervejs.

"24 timers løbet på Nürburgring er virkelig et vildt racerløb. Nu hvor jeg har vundet på Le Mans, Daytona og Sebring, så er det her løb det, der står højest på min liste over løb, jeg gerne vil vinde " fortæller Michael Christensen, der dog har vundet løb på banen for Porsche i VLN-mesterskabet. "Det er et utroligt udfordrende løb, der virkelig udviklet sig de seneste år. De store bilfabrikker stiller nu til start med deres fabrikskørere og for dem er der stor prestige i at vinde på den bane, hvor de også tester deres almindelige gadebiler. Banen er den vildeste af alle racerbaner og med den blanding af biler, der deltager bliver det kun endnu vildere. Skal man vinde det her løb, så skal man ikke kun være hurtig, men man skal samtidig tage chancerne på de rigtige tidspunkter og fremfor alt forsøge, at holde sig udenfor kontakt med de andre biler. Og det er ikke helt så nemt som det lyder, da man næsten konstant skal overhale andre biler. Selvom banen er lang er den rigtig svær at overhale på, så man skal virkelig være tålmodig".

Michael Christensen deler sin flotte skriggule og grønne Porsche 911 GT3 R med startnummer 911 med Kevin Estre, som er makkeren han vandt VM sammen med. De får selskab af Laurens Vanthoor, der var med i den Porsche som Michael Christensen og Kevin Estre vandt Le Mans med i 2018 og Earl Bamber, der sluttede som nummer tre i GTE Pro klassen ved sidste weekends Le Mans.

Løbet starter lørdag den 22. juni kl. 15.30 og kan følges live på løbets YouTube kanal "ADAC TOTAL 24h-Rennen Nürburgring".