Sæsonens tre mestre kåret på Ring Knutstorp

Youngtimer
10/10/18

YoungtimerSæsonens tre mestre i Youngtimer Touring Car Challenge blev kåret, da sæsonfinalen blev kørt på Ring Knutstorp i Sverige.
Forud for weekenden stod det allerede klart at Mick Søgaard var vinder af Division 1, mens Mesterskaberne ikke var afgjort endnu i hverken Division 2 eller 3.

Division 3 var den allermest åbne, med mulighed for både Peder Skipper og Lars Henrik Leed, som var indenfor få point af hinanden, mens Ole Sondrup næsten var sikker i Division 2, med et pænt forspring til Søren Christensen.

Division 2 var den første til at skulle køre kvalifikationen lørdag formiddag. Her satte Ole Sondrup hele feltet på plads, med næsten et sekund ned til Thomas Bakke på P2, efterfulgt af Kim König, Kurt Poulsen, Henrik Have og Søren Christensen. Faktisk kørte Sondrup hele 5 omgange, som ville have været god nok til Pole Position. Så der var virkelig spark i den røde hingst.

Benny Lund Christensen skulle vise sig at blive weekendens store overraskelse i Division 1, med sæsonens første besøg på podiet
(Foto: JJ Media)
.

Division 1 og 3 fik lov til at deles om banen denne weekend, og mens Michael Skipper snuppede Pole Position i Division 1 foran Mick Søgaard og Sebastian Petersen, drillede Kenneth Engelberg Olsen de andre Division 3 kørere, ved at tage Pole Position foran Peder Skipper, Erik Nielsen og Lars Henrik Leed.

Der var ikke meget tid til at få Division 1 og 3 bilerne tanket igen, da de blot halvanden time senere skulle ud til deres første heat. Mens Michael Skipper bare skød af sted fra front, havde Mick Søgaard og Sebastian Petersen en god duel omkring andenpladsen, indtil Søgaard fik slået et hul, og herefter bare trak fra Petersen. Men Skipper kunne han altså ikke fange i Løb 1.

Der skete for alvor forskydelser i Division 3, hvor Polemanden Kenneth Engelberg Olsen desværre ramte en helt stillestående Bent Dyhre Hansen, og dermed var begge deres weekender ovre, inden de fik kørt ret mange meter af løbene.

Det udnyttede Erik Nielsen til at gå i front, og førte fra start til slut. Peder Skipper havde også fået en skidt start på heatet, men fik kørt sig fra en 4. plads til andenpladsen ved målflaget. Lars Henrik Leed og Niels Lindberg Møller havde en duel om den sidste podieplads, som Leed endte med at tage.

Søren Christensen havde et meget anonymt Ring Knutstorp løb, hvor det blev til en 6., en 7. og en 8. plads henover weekenden

Division 2 bilerne lukkede lørdagens kørsel af med deres første heat. Ole Sondrup fik ikke den bedste start på løbet, og var helt nede at vende på en 4. plads, inden han stille og roligt fik arbejdet sig forbi konkurrenterne igen. Kurt Poulsen havde både frem- og tilbagegang i heatet, hvor han på et tidspunkt var oppe at føre, men måtte overgive sig til Sondrup cirka halvvejs i løbet. Thomas Bakke var også førende i et par omgange, men endte med at tage den sidste podieplads.

Division 2 var også den YTCC klasse som åbnede finaledagen. Ole Sondrup startede forrest, men han havde en tur ind i pitten på allerførste omgang, hvilket gjorde at han faldt helt tilbage på sidstepladsen, inden han stille og roligt fik arbejdet sig tilbage på 6. pladsen ved målflaget.

I stedet var det Kurt Poulsen, der fik lov til at føre løbet an fra start stil slut, selvom han til sidst i løbet blev udfordret af Henrik Have. Thomas Bakke havde kurs mod en andenplads, men måtte overgive sig til Have to omgange før mål.

Michael Skipper dominerede igen Division 1 feltet, og da Mick Søgaard var uheldig at lave en overhaling i en gul flagzone, med efterfølgende Stop & Go til følge, var han ude af kampen om andenpladsen. Det udnyttede Sebastian Petersen til at snuppe andenpladsen foran Søgaard, mens Benny Lund Christensen måtte afgive den to omgange før mål.

Lars Henrik Leed var den mest pointscorende Division 3 kører henover weekenden, men han manglede lige nogle få point til at kunne snuppe titlen

Lars Henrik Leed skød i front af Division 3 allerede på første omgang, og så sig slet ikke tilbage gennem de 14 omgange, som han nåede. Erik Nielsen lå dog mindre end et sekund bagved, da målflaget blev passeret, så Leed vandt ikke helt uden pres. Peder Skipper havde en kamp med Niels Lindberg Møller omkring 3. pladsen, der bølgede lidt frem og tilbage, men det var Skipper som trak det længste strå.

Man kunne desværre godt se, at det havde været en lang og hård sæson i weekendens finaleheat for Division 1 og 3, da der kun var 7 biler til start sammenlagt, hvoraf kun 5 så målflaget. Mens Lars Henrik Leed tog føringen på løbets anden omgang, og holdt den i mål, holdt Niels Lindberg Møller fast i andenpladsen, få meter foran Peder Skipper.

I Division 1 kunne Michael Skipper mere eller mindre køre med armen i karmen, da Keld Graabæk udgik tidligt i heatet. Benny Lund Christensen fik kørt andenpladsen i hus.

Michael Skipper var suveræn i Division 1 weekenden igennem

Der var til gengæld 18 kamplystne kørere til start i Division 2’s finaleheat. Her leverede Kurt Poulsen og Henrik Have en fed duel omkring sejren, hvor af de to Have endte med at slå Poulsen med lidt under et sekund ved den sidste passage af målstregen. Thomas Bakke kørte og hyggede sig på 3. pladsen, og kunne i spejlene se Kim König et par sekunder bagude gennem en stor del af løbet. Ole Sondrup sluttede heatet af på en 6. plads.

Når alle pointene blev talt sammen, og sæsonens 3 dårligste resultater trukket fra, kunne vi kåre top 3 i alle 3 Divisioner.

Peder Skipper er Mester i Division 3 foran Lars Henrik Leed og Kenneth Engelberg Olsen. Skipper vandt Mesterskabet 13 point foran Leed.

Peder Skipper – Division 3 Mester 2018

Ole Sondrup vandt Division 2 Mesterskabet i overbevisende stil foran Søren Christensen og Kim König. Her var afstanden 75 point mellem nummer 1 og 2.

Ole Sondrup – Division 2 Mester 2018

Mick Søgaard var den mest suveræne Mester af alle, da han vandt Mesterskabet med 110 point ned til Bent Dyhre Hansen. Mesterskabet var allerede i hus på Ring Djursland, så det tidlige exit for Hansen denne gang, var ikke det som gav titlen til Søgaard. Keld Graabæk fik kørt en fin 3. plads, efter en sæson med en masse udfordringer.

Mick Søgaard – Division 1 Mester 2018

Nu kører alle YTCC bilerne i garage for 2018. Det har været en super god sæson, med i alt startende 87 kørere i løbet af de 7 pointgivende afdelinger. Dertil kommer nogle ekstra kørere i forbindelse med Classic Race Aarhus samt den ikke-mesterskabstællende afdeling på Rudskogen.

Der skal lyde en kæmpe tak til alle kørerne og holdene, som har brugt tid og penge på at deltage. Uanset om I kun har været på banen en enkelt gang i 2018, eller været med til hvert eneste løb i ind- og udland, så har I bidraget til action på banen – og det er det som alle kørere og tilskuere elsker. Og lige netop tilskuerne – mange tak til alle jer, som har kigget forbi banerne, og nogle gange stukket snuden ind i teltene, for at beundre racerbilerne tættere på, og enten fortælle historier til junior om at sådan en bil har far også haft, eller det var hans drømmebil da han var ung.

Sidst men ikke mindst, skal der lyde en tak til alle officials og alle andre, som er med til at arrangere og drive løbene. Uden jer ville vi slet ikke have et sted at udøve vores hobby – eller også skulle vi køre meget længere hjemmefra, for at komme til det. Selvom kørerne sjældent siger det, så sætter de helt sikkert stor pris på det. For når man får skrællet de 3 lag NOMEX og det brandhæmmende undertøj af dem, så banker der et racerhjerte, som pumper benzinen rundt i årerne. Den benzin gør også at der kan være lidt ekstra tænding på nogle gange, på og udenfor banen, men det er jo gået alt sammen alligevel, som der af og til har været en løftet pegefinger, som hurtigt er blevet skiftet ud til et smil igen. For vi elsker jo alle sammen racerløb, og det er det at vi er på racerbanen for at nyde på den ene eller anden måde – på den ene eller anden side af hegnet.

Vi ses på racerbanerne igen i foråret 2019, hvor Youngtimer Touring Car Challenge er klar til at levere tæt ræs og store felter endnu en gang.