Syddjurs Racing – Spændingen intensiveres i Danish Endurance Championship!

Danish Endurance
Championship

25/09/18

DEC - Danish Endurance ChampionshipEfteråret er kommet og det er ensbetydende med, at en lang række bilsportsmesterskaber er gået ind i den afgørende fase. Det gælder også Danish Endurance Championship – det unikke mesterskab, hvor det gælder om at tilbagelægge flest mulige kilometer.

DEC's andensidste løb blev afviklet på Ring Djursland lørdag den 22. september og søndag den 23. september. Med ganske få point mellem toppen i klassen var der vigtige point at hente hjem til de respektive teams, hvilket kunne aflæses selv i tidtagningens afvikling, som af flere kørere blev beskrevet som en noget turbulent oplevelse.

Tidtagningens vinde gik i første omgang ikke i Syddjurs Racing’s retning, og placerede 111’eren på en sidsteplads for lørdagens heat et, mens man kunne se frem til en startplacering som nummer tre for klassen i søndagens heat to.

Kort inde i heat et måtte Lars Vendelbo, som agerede stand in for Henrik Thomsen, bugseres tilbage til pitten på grund af en mekanisk defekt; en defekt som teamets mekanikere hurtigt fik rettet op på, og bilen kunne igen køre på banen, men på trods af ellers lovende omgangstider, måtte 111'eren finde sig i en placering som sidst i klassen, da løbet blev flaget af.

Lars var førstekører i bilen i søndagens heat med en startposition som nummer tre for klassen. Stintet var karakteriseret af et tæt race og et par safety car-kørsler. Hans bedste tid røg helt ned på 1:00,899, og kombineret med et obligatorisk kørerskifte, som sad lige i skabet, kunne Rasmus køre på banen igen i forreste del af feltet.

Rasmus forbedrede kontinuerligt sine tider og kom ned på 1:02,037, men med otte minutter tilbage viste regnen sig. Som de fleste andre i klassen besluttede teamet at forsøge at holde placeringen hjem på slicks; en taktik, som virkede, og Rasmus kunne køre 111’eren over målstregen som nummer to for klassen.

Weekendens heats indløste 15 + 25 point til mesterskabskontoen, og Syddjurs Racing er således fortsat det førende team i Danish Endurance Championship 2018.

Sidste løbsweekend afvikles den 13. og 14. oktober på Padborg.

Når gode råd belønnes
Lars Vendelbo var i weekendens løb substitut for en af Syddjurs Racing's teamejere, Henrik Thomsen.

Lars har et alenlangt C.V. indenfor motorløb, samt et dybt kendskab til både bilers opbygning og Europas motorløbsbaner, men når man ikke har en daglig omgang med 111’eren og teamet, så har man brug for lidt ekstra råd; råd, som teamets mekaniker, Morten, tålmodigt delte ud af.

Lars belønnede Morten for den ekstraordinære indsats og engagement med en overdragelse af sin pokal.