British GT
Championship

25/05/18

HHC Motorsports talentfulde sønderjyske kører Patrik Matthiesen, er ivrig efter at bygge videre på hans stærke start i den Britiske GT serie, i den kommende weekend på Snetterton Circuit.
Sammen med Callum Pointon, fører parret i øjeblikket GT4-klassen efter en dominerende opvisning ved seriens 3. afdeling på Rockingham Speedway.

Både Patrik og Callum kørte fejlfrit, og tillige med dette satte Matthiesen ny banerekord med hurtigste omgang i et fremragende åbningstint. Det to-timers lange heat gav en god indikation af det dansk engelske partnerskabs styrke, og dette skal viderebringes til de noget kortere heats, der finder sted på Snetterton.

Efter 2 pointgivende heats ved åbningsrunden på Oulton Park, ankom parret til seriens første to-timers løb på Rockingham, og gik efter deres første podie placering. En god tidtagning førte til at de skulle starte i anden række. Patrik kørte et fantastisk første halvdel af løbet, hvilket førte til Callum kunne køre på banen som føre af ​​GT4 klassen. Der var ingen slinger i valsen den fra den unge brite’s side, der udvidede føringen med over 20 sekunder ned til anden pladsen, og da deres værste konkurrenter i McLaren #4 ikke kom i top-3, kunne Patrik og Callum ligge sig i spidsen af mesterskabet med en føring på 12,5 point.

Snetterton Circuit der med 2 gange 60 minutters løb ligger asfalt til 4. og 5. afdeling af British GT Championship. Dette betyder at både Patrik og Callum skal kvalificere sig i hver deres tidtagning, og derefter starter hver deres heat, hvorefter de undervejs skifter plads.

Successen har dog en pris i form af, at Ginetta #55 har fået en succes-balast med på ekstra 150 kilo, hele 40 kilo mere end McLarens GT4 racer, samt andre modifikationer som skal trække tempoet ud af det lynhurtige par.Derudover skal de til weekendens under chaufførskiftet til weekendens første heat holde bilen i ro, 10 sekunder længere end deres konkurrenter. Snetterton er en bane som vækker gode minder for begge kørere, Patrik Matthiesen har senest har kørt British F4 på banen, men også i Ginetta Junior Serien gjorde han sig bemærket med et par podie placeringer og hurtigste omgang.