1600 Challenge

Sebastian Hove får det bedste ud af sin gamle Peugeot 106 GTI

24/04/18

- ved årets første løb på Padborg Park
Sebastian kører i klassen Yokohama 1600 Challenge og det med en ældre Peugeot 106 GTI.
Bilen har samme alder som Sebastian, men for en bil er 16 år gammelt, for chaufføren gælder det modsatte, for den unge mand er det hele kun lige begyndt, og ved klassens åbningsløb på Padborg Park i den forgangne week-end, beviste Sebastian og bil at man godt kan være med fremme i feltet selvom man ikke kører i det nyeste materiel.

Sebastian lagde ud med en træning lørdag morgen, hvor han i forhold til de andre kørere lå pænt på tiden som nr. 7, men en træningstid er ikke altid en pejling i den rigtige retning, helt skævt var det nu ikke, for i tidstagningen holdt Sebastian distancen og kørte en tid ind som nr. 8. – en flot placering i et stort felt på 24 kørere.

En ældre bil bliver nemt træt ind imellem, og da Sebastian kom ind fra tidstagningen, kunne han meddele at gearskiftet var lidt løs i det, en melding der ikke er sjov at få, det kunne have stoppet racet for Sebastian, men Henrik fandt hurtigt ud af en manglende kugle til gearforbindelse var årsagen, en del som ikke lige var i reservedelskassen. Heldigvis er Henrik lidt af en opfinder og hurtigt blev toppen af skaftet på en skruetrækker savet over og modificeret så der igen kunne skiftes gear.

I heat 1 lørdag eftermiddag holdt Sebastian klar på plads nr. 8 da starten gik, og han kom godt afsted fik hurtigt overhalet og lå længe på en 7. plads, dog måtte han efter mange omgange sikre at han kom helt i mål og derfor slap 2 kørere som lå tæt bagved ham forbi og Sebastian sluttede på en velfortjent samlet 9. plads og en 3. plads i Rookie mesterskabet.

I heat 2 søndag eftermiddag skulle Sebastian starte som nr. 9, han kommer godt fra start. Sebastian er en fighter, så han nøjes ikke med den placering, så speederen i bund og efter nogle gode stabile omgange ligger han nr. 8, men det slutter ikke her, Sebastian kæmper som besat. De hurtigere konkurrenter skal ikke tro at de er sikre, så der bliver kæmpet og satset og lige pludselig efter en kanon overhaling uden om i Big Mac som ellers ikke burde kunne lade sig gøre, så er Sebastian nr. 7.

På de sidste omgange skal der overhales kørere der er hentet med en omgang, og også her viser Sebastian, at han bruger alt hvad han har at arbejde med og slutter på den måde en rigtig flot løb med en 6. plads og en 2. plads i Rookie mesterskabet.

Sebastian viser at han presser bilen til det maximale, og at han kan og vil meget mere end bilen kan, men en ny og hurtigere bil er ikke en del af budgettet lige nu, så efter lidt snak frem og tilbage, er vi indtil videre enige om, at Sebastian kører videre i den lille gule og få det bedste ud af situationen.

Samlet resultat efter weekenden er en generel placering som nr. 7 og nr. 2 i Rookie mesterskabet