Rotax

Rotax Max Challenge, 1. afdeling

Rotax
10/04/18

På årets første forårs weekend løb den 1. afdeling af Rotax Max Challenge af stablen på Midtjysk Karting bane. Høj solskin og næsten 100 ivrige kørere, kunne kun give et godt løb, og det blev også nogle gode spændende heat, og de første fingerpeg om, hvem der vil være fremme i år.

Flere kørere havde skiftet klasse, og der var også lige noget, der skulle prøve af.

I Micro klassen var det ren ”girl power”, idet Lærke Rønn Sørensen satte sig på det hele og tog sejren foran Mathias Mezdo og Daniel Hasling.

Der var spænding til det sidste i Rotax Mini, hvor der var mange, der bød ind på sejren.

Marius Kristiansen satte hurtigste tid og var også med til at præge løbet, men røg ned som 4’er i finalen. Det blev til norsk sejr i finalen, idet Theo Eriksen krydsede målstregen først i finalen, foran Marcus Topp og Magnus Pedersen.

Theo Eriksen(85) går i front i Mini finalen. Magnus Pedersen(347) og Marcus Topp(27)
(Foto: Niels Kiilerich)

Den tyske kører, Linus Hensen, satte tiden i den stærke Rotax Junior klasse, og var også med i front, det meste af løbet, måtte dog tage til takke med 4. pladsen i finalen.

Casper Bekker Skov havde en god dag i det midtjyske. Det startede ikke så godt med en P19 på tiden, men Casper kom igen og sluttede som P3 i finalen. Han satte også hurtigste tid i finalen.

Han kunne dog ikke forhindre Mads Riis i at køre sejren hjem foran Victor Frost Bay.

Casper B. Skov (101) gjorde det flot i Junior, her foran Linus Hensen(333) og Kevin Brandsborg(37)

Mathias H. Jensen satte tiden i Rotax Senior, men han dog under pres i de indledende heat af både Alexander Kirch, Regina Grynnerup og Conrad Christensen. Mathias red dog stormen af og sikrede sig finale sejren, med Regina lige i bagkofangeren. Marcus Simonsen havde også et godt løb og sikrede sig P3 i finalen.

I DD2 lignede det længe den ventede sejr til Mads R. Thomsen, men en anden kører havde spildt noget væske på asfalten og da Mads skulle bremse inden langsiden, røg han en tur i gruset.

Han kom dog tilbage, satte hurtigste tid i finalen, men nåede kun op som P8. Lasse Andreasen, sidste års vinder i Rotax Senior, kunne herefter køre sin første sejr hjem i klassen, foran Marc Dueholm og Jan Andreasen. Bedste DD Junior blev Mingus Falk.

I DD2 master lykkedes det for Claus Bang at køre sejren hjem, efter Jan Andreasen var blevet ”hjulpet” lidt ud af kurs, for enden af langsiden. Det kostede da også ”hjælperen” et sort flag.

Carsten Pedersen sluttede som P3.

Lasse Andreasen(309) vandt sit første sejr i DD2 klassen

Nu var de første stik taget hjem til de eftertragtede billetter, der køres om, nemlig til deltagelse i VM finalen, der køres i Brasilien, sidst på året.