Legend Motor Co. debuterer i udenlandsk langdistanceløb

NES 500
19/10/17

Som afslutning på sæsonen 2017 kørte Legend Motor Co. med i det sidste Tyske langdistanceløb i år, i serien NES 500.
Løbet blev kørt på Nürburgring (den nye del, som der også er afholdt Formel 1 på i nyere tid).
Der var 36 biler til start, fordelt på flere klasser.
Målet for Legend Motor Co. var at komme med i den bedste halvdel af feltet.

De kvalificerede sig bedre end forventet med en start placering som nummer 8.
Frederik Vodder kørte et kort første stint. Det blev et stint hvor han leverede rigtig flot kørsel og kunne derfor afleverer bilen til Nicolai Spiegelhauer på en fornem 5 plads, overalt.
Med flot og moden kørsel forsvarede Nicolai Spiegelhauer den flotte 5. plads i sit stint.
Herefter afleverede han bilen til Mikkel C. Henriksen.

Alt så meget lyst ud for teamet på dette tidspunkt.
Bilen kørte godt, var i fin balance og alt fungerede som det skulle. Muligheden for at køre en 3. plads hjem overalt og en 2. plads i klassen var absolut tilstede.

Desværre opstod der en fejl i benzinpåfyldningssystemet ved pitstoppet, så tanken ikke ville ”modtage” brændstoffet.
Problemet blev løst hurtigt og effektivt af teamets mekanikere, men det havde kostet 7 minutters ekstra pitstop og de var rykket fra 5. pladsen overalt ned til en 14. plads, da Mikkel C. Henriksen kunne køre ud af pitten.

Også Mikkel C. Henriksen kørte et flot løb, med god speed, uden at tage unødige chancer.
Bilen blev bedre og bedre at kører siger Mikkel C. Henriksen og han kunne derfor afleverer bilen til Frederik Vodder på en samlede 8. plads.
På de sidste tre omgange af sit stint fik han lov til ”at give den alt hvad han kunne” og på sidste flyvende omgang kunne Mikkel C. Henriksen køre dagens p.t. hurtigste tid i bilen hjem til teamet, i tiden 2.14.794.

Frederik Vodder fortsatte hvor han slap i sit første stint og kørte flotte tider gennem hele stintet.
Også han fik lov til ”at give den alt hvad den kan” på de sidste omgange.
Det kostede et venstre sidespejl, men bonus var en ny bedste tid til Teamet, der var 3/100 bedre end den tid Mikkel C. Henriksen satte.

De sluttede som nummer 7. overalt og som nummer 4 i deres klasse.

Sidst men ikke mindst var det en rigtig positiv oplevelse for alle i teamet og kørerne havde virkeligt nydt at køre på banen, som de både fandt sjov og udfordrende.

P.t. er teamet ved at tænke over, om de skal køre hele serien næste år.