Citroën DS3 Cup

Endelig pokal til MF-Racing

17/10/17

Efter en lang og til tider drøj sæson for Mads Hedegaard Frederiksen, lykkedes det endelig at køre en pokal hjem ved sæsonfinalen i Citroen DS3 Cup.

MF-Racing startede sæsonen som forsvarende DIF Danmarksmestre, men den lille franske bil og de koreanske Hankook dæk var noget helt nyt for teamet. Derfor gik der lidt inden at omstillingen til en turbobil var fuldendt. Hastigheden har sæsonen igennem været til den top 6, men af og til var der nogle småting som drillede.

Teamet kom til FDM Jyllandsringen med en god mavefornemmelse, da der var god fart i bilen til Grand Prix Danmark.

(Foto: JJ Media)

Træningen startede lørdag formiddag på en bane, der var en anelse fugtig efter en regnbyge. Mads tog det sikre valg og pressede ikke bilen maksimalt, for at undgå en evt. afkørsel forud for den vigtige kvalifikation lørdag eftermiddag.

Vejret skiftede dog igen til kvalifikationen, så der måtte regndæk på bilen. Det er ikke blevet til så mange omgange på regndæk i sæsonens løb, så opsætningen blev ikke ramt 100 %. Men det var heldigvis først i søndagens løb at de store point skulle uddeles, så selv om teamet gerne ville have holdt længere fremme end en 8. plads, var der stadig forhåbninger i teamet omkring nogle gode løbsresultater.

På en fugtig men optørrende bane gik starten til heat 1 søndag formiddag. Der var en masse tumult gennem de første par sving, men heldigvis kunne den blå Citroen DS3 Cup med nummer 44 på siden holde sig fri af det og kom uskadt igennem den første omgang som 6’er.

Herefter blev de foranliggende kørere godt og grundigt presset. På løbets sidste omgang var der igen noget skubberi lige foran Mads. Men det lykkedes ham igen at holde kofangeren fri af det, og slutte løbet på 6. pladsen.

Og en 6. plads er heldigvis slet ikke så skidt at slutte på, da den giver Pole Position til heat 2.

Dermed havde den 19 årige racerkører fra Skødstrup ideelle forudsætninger til sæsonfinalen.

Det blev til en rigtig god start for Mads, hvor han kunne forsvare føringen igennem de første omgange af løbet. Halvvejs i løbet måtte han dog afgive førstepladsen til sæsonens mester i Citroen DS3 Cup. Men Mads fik kørt 2. pladsen hjem og fik derfor en pokal med hjem fra finalen.

Det var også snublende tæt på at han kunne indtage 4. pladsen i mesterskabet, hvor han kun manglede 1 point optil. Teamet er dog godt tilfredse efter debutsæsonen i klassen og en helt ny bil, og helt nye dæk.

Teamet vil gerne takke alle dem, der har støttet op omkring holdet igennem sæsonen, og hjulpet med at holde hjulene kørende gennem hele sæsonen, inkl. to udlandsture i Citroen DS3 Cup sæsonen.

Nu går teamet i vinterhi og skal herefter i gang med planerne for 2018, der bliver offentliggjort ligeså snart det hele er på plads.