Formel 4

Christian Lundgaard forsvarer mesterskabsføring i Formel 4 i Spanien i weekenden

Formel 4
14/10/17

Christian Lundgaard, der tidligere i år sikrede sig mesterskabet i SMP Formula 4 NEZ, stiller i denne weekend til start ved femte runde af det spanske Formel 4 mesterskab, der afvikles på Navarra.

Christian Lundgaard fører det spanske mesterskab til trods for, at han ikke har haft det spanske mesterskab som et fast program for i år, men er blevet indsat fra løb til løb efter aftale med hans rådgivere, der blandt andet omfatter Renault Formel 1 teamets Sport Academy.

Ved de to seneste afdelinger af det spanske mesterskab på hhv. Barcelona og Jerez blev Christian indsat i absolut sidste øjeblik og løbene gav, trods 3 podieplaceringer, ikke den sejrsvante 16-årige de ønskede resultater. "Jeg deltager for, at lære så meget som muligt" forklarer Christian Lundgaard. "Og selvom det ikke blev til sejre ved nogle af de to afdelinger, så lærte jeg rigtig meget. Jeg blev indsat i sidste øjeblik og deltog ikke i testdagene op til løbet, så vi manglede en masse information i forhold til konkurrenterne.

Vi forsøgte en anderledes strategi med vores dæk end vi har gjort tidligere. Men det viste sig. at være den helt forkerte strategi og vi fik slet ikke det maksimale ud af den måde vi brugte de nye dæk på. Vi prøvede igen på Jerez, men med samme resultat, så nu har vi forhåbentligt lært af vores fejl og ved, hvad vi ikke skal gøre. Jeg har ikke en aftale om, at køre de to sidste afdelinger af mesterskabet, så umiddelbart skal jeg bare se at få det maksimale ud af det i denne weekend".

Christian Lundgaard fører mesterskabet med 23 point til Alexander Smolyar, der vandt ved seneste afdeling. Smolyar er et af de største russiske talenter i nyere tid og var stærk i gokart sidste år, hvor han blandt andet startede fra pole position ved VM i gokart.

Første løb, der køres over 25 min. + 1 omgang, afvikles lørdag kl. 16.05. Andet løb, der køres over 18 min. + 1 omgang, afvikles søndag kl. 13.00 og kl. 15.30 afvikles tredje løb, der køres over 25 min. + 1 omgang.