Superbike - DK

Dobbelt op for brødrene Tirsgaard

04/10/17

Løb 7 og 8 blev afviklet på Jyllandsringen i den forgangne weekend i Road Racing Superbike klassen på deres BMW S 1000 RR maskiner sammen med finalen i DTC samt flere andre bilklasser. Søndagens løb havde i alt 11.000 tusinde tilskuere på lægterne, det giver en helt speciel oplevelse for kørerne, når de kan mærke tilskuernes medleven på lægterne.

Inden weekendens løb førte Steven Tirsgaard med 3 points forspring til lillebror Simon Tirsgaard, og der var ingen tvivl om, at de begge utroligt gerne ville vinde det Danske Mesterskab, og der blev ikke givet gaver ud til konkurrenten.

Tidtagningen lørdag lige over middag tegnede til regn, hvorfor de begge var meget hurtige på banen til tidtagning, og de nåede lige 2 omgange med helt tørre baner, hvor de nåede at indtage 1. og 2. pladsen i tidtagningen inden regnen startede, og der blev skiftet til regndæk med langsommere tider på banen.

(Foto: adwerk.dk)

Lørdagens løb blev kørt på en meget våd og glat bane, hvor det blev en meget taktisk og forsigtig løb mellem brødrene, der ikke ville risikere noget som helst i kampen om DM. De endte på 4. og 5. pladsen med Simon lige foran Steven. Steven førte nu med 1 point til Simon, og mesterskabet skulle afgøres i årets sidste løb søndag. Løbet blev vundet af Ulrik Døssing Nielsen med Lars Nielsen på 2. pladsen og Michael Møller Pedersen som nr. 3, hvorved han forsvarede sin samlede 3. plads i mesterskabet.

Søndagen startede med regnvejr og solen kom først frem midt på formiddagen, vi var meget spændte på, hvorvidt banen kunne tørre op til løbet kl. 12.10. Banen var stadig pletvis meget våd ved starten, og kørerne valgte meget forskellige dæk henholdsvis slicks og regnvejrsdæk. Steven og Simon valgte begge de helt glatte slicks, og satsede på, at banen ville tørre mere op under løbet.

Løbet startede noget forsigtig med brødrene i front sammen med Ulrik Døssing Nielsen og Michael Møller Pedersen. Der blev skiftet lidt placeringer i spidsen indtil løbet blev rødflaget efter et par omgange, idet skulle ryddes efter nogle væltede kørere.

Løbet skulle genstartes med i alt 9 omgange tilbage. Kort efter starten gik Steven og Simon i spidsen af løbet, hvor de trak fra feltet med skiftende føringer og særdeles tæt race, og det var meget tydeligt, at de begge ville vinde løbet og samtidig det Danske Mesterskab. Der var mange steder rundt på banen, hvor det var risikabelt at overhale grundet den fugtige bane. Løbet blev afgjort for enden af langsiden på andensidste omgang, hvor Steven i føring bremsede lige lovligt sent, og Simon overhalede indenom. Simon hævede hastigheden på de sidste omgange, og kørte her dagens hurtigste omgang på 1.12,9 under de meget vanskelige forhold.

Simon passerede det ternede flag som vinder med Steven 0,7 sekund lige efter på 2. pladsen. Denne placering resulterede i en meget fortjent og første Danske Mesterskab til Simon, hvilket var til stor lettelse og glæde for ham selv, men det bliver sikkert ikke det sidste mesterskab. Steven vandt hermed sølvmedaljen i DM, der kan lægges til en stribe af Danske Mesterskaber i forskellige klasser. Ulrik Døssing endte på 3. pladsen med Lars Nielsen som nr. 4 og Michael Møller Pedersen på 5. pladsen, der samtidig gav ham den samlede 3. plads i DM.

Der skal ikke herske tvivl om, at hele teamet er meget stolte og glade over kørernes samlede resultat med 1. og 2. pladsen i DM, men det kan ikke lade sig gøre uden mekanikerne og de øvrige hjælpere omkring teamet.

Det hele kan slet ikke lade sig gøre uden en stor kreds af meget trofaste sponsorer, der bakke op om teamet, og der skal hermed lyde en meget stor tak til dem.

Vi havde samtidig til finalen på Jyllandsringen besøg af rigtig mange sponsorer og gæster i ryttergården samt på lægterne, hvor kørerne Steven og Simon samt de øvrige hjælpere i teamet gerne giver noget til gengæld for deres støtte og opbakning.