Superbike - DK

DM bronze i Superbike til Michael Møller Pedersen

03/10/17

Der blev i den forgangne weekend kørt Superbike DM finale på Jyllands Ringen i forbindelse med DTC bilernes finaleløb.
På programmet stod en kvalifikation lørdag, et løb lørdag og et løb søndag.
Da banen åbnede lørdag over middag til kval, var den tør, men noget små-drypperi begyndte så småt at blive til små-regn. Derfor gjaldt det om at få sat en god tid så hurtigt som muligt, mens det stadig var muligt at bruge slick-dæk (tørvejrsdæk)
Uheldigvis for Michael Møller Pedersen nåede han kun to omgange, før han måtte bide i asfalten for enden af start-mål langsiden.

Styrtet i sig selv var udramatisk, men desværre kurrer Michael imod en anden kører som i samme øjeblik er på vej ind på banen fra pitten, og ender med at ramme baghjulet på motorcyklen med skulder, og tumler videre ud i "sandkassen" udenfor banen.
Den anden kører holdte sig på hjulene, mens michael var noget forslået.

De to omgange gav imidlertid Michael en 3. startplads til begge løb, lørdag og søndag.

(Foto: Morten Kimer Hansen)

Efter uheldet havde teamet cirka 90 minutter til at få motorcyklen repareret og klargjort til eftermiddagens løb, som skulle køres i regnvejr.
Her får Michael en god start, men specielt smerter i hans venstre knæ, gjorde det svært for ham at flytte sig rundt på motorcyklen i vanlig stil, og han kunne ikke helt holde tempo med de forreste kørere. Efter gennem det meste af løbet ligger Michael på 4. pladsen efter Ulrik Døssing Nielsen, Lars Spring og Henrik Nyvang, men på sidste omgang styrter Henrik nyvang og efterlader 3. pladsen til Michael.

Efter lørdagens løb var point stillingen således at en samlet 1. eller 2. plads var teoretisk muligt, men meget usandsynligt. Til gengæld var der et forspring på 19 point til Ulrik Døssing Nielsen på 4. pladsen, så om søndagen skulle Michael "bare gennemføre" for at holde sin samlede 3. plads.

Om søndagen havde det regnet meget hele morgenen, men regnen stoppede og banen begyndte at tørre. Nogle steder var der et tørt spor, andre steder var banen stadig våd.
Nogle kørere satsede på at banen hurtigt ville blive helt tør og startede derfor på slicks.
Michael satsede dog på "den sikre" og startede løbet på regndæk så han var sikker på at kunne gennemføre løbet.

Det hele endte med en samlet 3. plads i Dansk Mesterskab i Superbike klassen, hvilket må siges at være godkendt efter nogle op og nedture gennem de 4 løbsweekender.

Til sidst et stort tillykke til brødrene Tirsgaard, som vandt guld og sølv i klassen - og som hjalp med at transportere alt Michaels grej til Slovakiet til første afdeling!

Det er endnu ikke besluttet hvad 2018 skal byde på, men der er en klar ambition om at nå til udlandet med deltagelse i Italiensk eller Spansk mesterskab, selvfølgelig på ryggen af en Aprilia RSV4!