Go Kart

Malthe​ ​Jakobsen​ ​kom​ ​i​ ​VM​ ​finalen

Go Kart
28/09/17

Den 13 årige Malthe Jakobsen fra Sennels i Thy, deltog i weekenden i VM for juniorer i gokart klassen OK Junior, der på internationalt plan betegnes som den absolutte elite og kongeklasse indenfor gokart sporten. Målet for deltagelsen var at komme med i finalen og dette blev indfriet.

Hele 94 kørere fra 27 forskellige nationer var tilmeldt løbet, der blev afviklet på PFI Poul Fletcher International Circuit, ved Grantham i England.

Målsætningen inden afgang til England, var at komme blandt de 34 bedste kørere til den eftertragtede finale. Efter de frie træninger, der blev kørt i ugen op til VM weekenden, havde Malthe konstant ligget i top 10, så det var med en lille skuffelse at den vigtige tidtagning kun blev til en 31. plads.

Koncenteret Malthe inden finalen
(Foto: KSP - KARTCOM REPORTAGES)

Men med de 75 første kørere inden for et sekund, og Malthe der kun manglede 0,46 sek til P1, var der lagt op til nogle hårde kvalifikations heat, der alle skulle startes fra 6. startrække - svarende til P11.

Der skulle køres 5 kvalifikations heat og resultaterne blev P12, P9, P9, P24 og P10, der sammenlagt gav en startposition som nr 28 til den vigtige VM finale.

“Dette VM var meget tæt og et mesterskab der skiller de bedste fra de allerbedste kørere”

Til lørdagens warm up var Malthe 9. hurtigst generelt, og søndag morgen var han 2. hurtigst generelt, så der skulle virkelig kæmpes hårdt for at komme frem i feltet i finalen, hvor tiderne bagerst i feltet matchede de forreste. Dermed var det i den grad et spørgsmål om, at tænke sig om og holde fast i taktikken, som Benjamin Bailly, der er Malthes faste coach og mekaniker, havde lagt.

Malthe Jakobsen over broen på PFI

Malthe fik en god start i finalen og var hurtig oppe på en 20. plads, men på 6. omgang fik han et skub og røg tilbage på en 27. plads. Det lykkedes til sidst at kæmpe sig tilbage på en flot 22. plads i løbet af de 19 omgange finalen bød på. Malthe blev bedst placerede dansker i finalen, efter at Frederik Kikkenborg desværre måtte udgå.

Malthe har denne sæson kørt for danske TK-Racing, der også samarbejder med det store svenske team Ward Racing, og har mange internationale titler bag sig. Det har været et fantastisk team, at arbejde sammen med, materiellet har altid været i topform og samarbejdet har været super professionelt, og det er planen at Malthe skal slutte sæsonen af med sidste afdeling af det tyske mesterskab på South Garda i Italien i uge 42.

VM har været et godt udstillingsvindue for Malthe og det bliver spændende hvad fremtiden bringer af muligheder.