Bilorientering

DM guld med maksimum point

25/09/17

Suveræn sejr til Børge Holm og Jørn Mørup i DM finalen betød DM guld med max. point
Danmarks Mesterskabet i bilorientering afvikles over 6 afdelinger i løbet af året. Årets 6. og dermed sidste afdeling blev lørdag aften afviklet ved Præstø i det sydsjællandske med Sydsjællands Automobil Klub som arrangør.

For de regerende Danmarks Mestre, Børge Holm, Thisted og Jørn Mørup, Struer var det inden den sidste afdeling blevet til 3 førstepladser og 2 tredjepladser. Dermed havde holdet inden sidste afdeling er så stort forspring, at ingen af konkurrenterne kunne indhente dem. Alligevel var målsætningen klar til finalen. En sejr ville nemlig betyde, at DM guldet ville blive sikret med max. point, da mesterskabet afgøres ved at regne de 4 bedste resultater af de 6 afdelinger som tællende.

Med en suveræn sejr i sidste afdeling var der god grund til store smil, da guldmedaljer og mesterskabskrans for 4. år i træk blev uddelt til Børge Holm (tv) og Jørn Mørup
(Foto: Bjarne Andersen)

Børge Holm og Jørn Mørup startede sidst af alle mandskaber og indhentede ret hurtigt flere af konkurrenterne. Ved mål kunne holdet konstatere at man havde kørt i klart bedste tid og da samtidig alle rigtige rutekontroller var blevet noteret var sejren i hus. Man skulle ikke vente på konkurrenternes resultater før Thisted / Struer mandskabet kunne konstatere at det blev sæsonens 4. DM sejr, og dermed DM guld med maksimum point.

Lidt pudsigt, så er alle sejrene hentet i løb på Sjælland. "Vi har traditionelt haft det bedst med jyske løb hvor terrænet ofte også er mere udfordrende end på Sjælland, men i år har vi ramt plet i alle de 4 DM tællende løb på Sjælland" konstaterer en tilfreds kortlæser Jørn Mørup efter DM finalen.

Der skal lige så gode takter frem næste weekend i Sverige, hvis Børge Holm og Jørn Mørup skal gøre sig forhåbninger om medaljer i Nordeuropæisk Mesterskab

Struer & Omegns Motor Sport havde chancen for yderligere DM medaljer. For Morten Jäger og Bent Mikkelsen var kravet dog en sejr i sidste afdeling, hvis holdet skulle vinde DM sølv. Nu blev det i stedet til en 3. plads efter et løb hvor flere "sjuske" fejl betød 9 fejlkørsler og dermed 225 strafpoint oven i tidsforbruget. Holdet måtte derfor nøjes med en placering lige nedenfor medaljeskamlen på en samlet 4. plads.

Sidste års DM sølv vindere, det sjællandske mandskab, Bjarne Hansen og Jan Johansen fra Frederikssund genvandt lige nøjagtig sølvet efter en anden plads i sidste afdeling.

Med DM medaljerne fordelt mangler der kun at blive uddelt to sæt medaljer indenfor bilorienteringssporten. Det Jysk/Fynske Mesterskab afgøres først i oktober mens det internationale mesterskab: Nordeuropæisk Mesterskab i bilorientering afgøres i Sverige i den kommende weekend.

De sidste to afdelinger om Nordeuropæisk Mesterskab afvikles ved Kolsva ca. 100 km vest for Stockholm og for Børge Holm og Jørn Mørup såvel som Morten Jäger og Bent Mikkelsen kræves der nærmest to første pladser i de to løb, hvis medaljerne skal sikres.

I alt 9 mandskaber kan realistisk set tage medaljer. 3 danske, 4 finske og 2 svenske mandskaber kan alt afhængig af egne og konkurrenternes placeringer tage en medalje.
De tidligere mangedobbelte mestre fra Ikast, Harald og Jan Søndergaard er sammen med et finsk mandskab favoritter til guldet og med en hel sværm af øvrige mandskaber, der står klar til at kæmpe med, hvis det bliver til topplaceringer i de sidste to løb i Sverige.