Youngtimer Challenge

Dramatisk weekend for YTCC på Ring Djursland

Youngtimer
20/09/17

YoungtimerDer var dramatik og spænding for alle pengene, da YTCC kørte sæsonens 5. afdeling at dette års mesterskab.
Ring Djursland lagde asfalt til de 49 deltagende biler i Youngtimer Touring Car Challenge, fordelt på 3 Divisioner, og der blev leveret godt ræs i alle 3 kategorier.
Vejrguderne ville ikke lade kørerne være helt alene om at koncentrere sig om at køre ræs, så lørdagen igennem drev skyer ind over banen.

Erik Hawaleschka Madsen (123) havde godt med fart på denne weekend. Her fører han feltet an i heat 2, inden at Dan Pedersen (167) kom forbi igen, senere på omgangen.
(Foto: JJ Media)

Dagen startede med kvalifikation for de tre Divisioner.

I Division 1 var det et lidt uvant ansigt som var hurtigste mand. Bent Dyhre Hansen kørte den hvide BMW E36 M3 på Pole Position foran mesterskabsførende Sebastian Petersen i Toyota Supra og Tommy Dam Kieffer i BMW E36.

Martin Sørensen i BMW 325 TI E46 tog ikke overraskende Pole Position i Division 2, foran mesterskabsførende Steffen Alsing Jørgensen og Kurt Poulsen, der begge kørte i VW Polo GTI.

Michael Nymark i BMW E30 318IS gav seriøst baghjul til alle konkurrenterne i Division 3, hvor han tog Pole Position med næsten 2 sekunder foran Peder Skipper i samme bilmodel, inden at Frank Schou i Porsche 944 fik kørt sig ind på 3. pladsen.

Erik Nielsen er forholdsvis ny i YTCC, men har allerede lært hvordan at man fanger en udskridning i den lille Peugeot 106 GTI – og jo, han holdt bilen på banen igennem Skoven.

Der var også Michael Nymark som ikke overraskende tog sig af heat 1 lørdag eftermiddag. I total suveræn stil vandt han med næsten 30 sekunders forspring til Frank Schou på anden pladsen, der var kommet forbi Peder Skipper på første omgang. Ole Knudsen i Peugeot 106 GTI lå ellers på 3. pladsen i den første del af heatet, men lavede en lille kørerfejl og faldt langt tilbage i feltet, og måtte kæmpe sig over målstregen, for at få point til mesterskabet.

Søren Anker krydsede målstregen på 3. pladsen, efter at have startet helt nede på P8.

Martin Sørensen havde styr på feltet i Division 2, mens Steffen Alsing Jørgensen og Kurt Poulsen havde en god dyst omkring 2. pladsen. Det gjorde også at Sørensen kunne få ro ude foran, mens de to andre byttede plads flere gange gennem heatet i en seværdig duel. Der var lidt ekstra kolorit på heatet, da det smådryppede under det meste af heatet. Duellen mellem Jørgensen og Poulsen blev dog afbrudt da sidstnævnte fik en punktering. I stedet blev det Søren Anker som krydsede målstregen på 3. pladsen, efter at have startet helt nede på P8.

Oliver Clarke var igen på banen i den ildsprudende Mazda RX-7

Regnen tog for alvor til da Division 1 skulle på banen, og med alle kørerne på tørvejsdæk, blev det til ren ballet ude på banen. Den hurtigste svane på søen var Dan Pedersen, som i den hvide Volvo S60 I kørte fra den havblå Mini Cooper S, der var kørt af Erik Hawaleschka Madsen, mens Tommy Dam Kieffer dansede sin BMW ind på 3. pladsen. Christian Schandorff i en Porsche 996 gjorde dog også et flot stykke arbejde og avancerede fra 8. pladsen til 4. pladsen, få centimeter foran Sebastian Petersen.

Christian Schandorff havde farten i den flotte Porsche 996, men ikke helt heldet til at få pokaler med hjem denne weekend

Heldigvis var vejret blevet bedre til søndagen, hvor dagen endnu engang startede i tørvejr. Dan Pedersen startede fra Pole Position, og så sig ikke tilbage. Han blev dog presset af Sebastian Petersen i gennem den første del af heatet, inden at Petersen desværre fik en straf for overhaling i gul flagzone, i forbindelse med en Safety Car som kom på banen, da Erik Holgersen skulle bjerges ud af sandkassen, efter at han fik bremset for sent for enden af langsiden. I stedet lå Tommy Dam Kieffer på lur og overtog 2. pladsen foran Erik Hawaleschka Madsen, der havde endnu et godt heat. Christian Schandorff var igen hurtig, men han var uheldig at udgå, da han tabte vandet på bilen, og motoren derfor blev for varm.

Lars Leed måtte desværre opgive at køre heat 3 på grund af tekniske problemer med sin røde Porsche 944

Martin Sørensen havde godt styr på konkurrenterne i heat 2, mens det ikke var alle af konkurrenterne som havde helt styr over deres biler. Claus Andersen var uheldig at få låst hjulene under nedbremsningen for enden af Trapperne, og endte med at ramme Søren Ankers gule BMW; som fik en ordentlig bule i døren og fik hele sideruden smadret. Til trods for den ekstra køling i kabinen, kørte Anker heatet færdigt, men sluttede desværre udenfor pointene. Ole Sondrup var ved at tabe sin gule Audi A3 på ved ud af Skoven. Bilen slingrede fra side til side, men heldigvis undgik alle konkurrenterne ham, indtil han fik bilen på ret kurs igen.

Der var ekstra drama da den mesterskabsførende Steffen Alsing Jørgensen også pludselig holdt på tværs af banen. Selvom han var allersidst efter første omgang, kunne han køre sig tilbage på en flot 5. plads.

Det var dog Martin Sørensen der vandt heatet foran Kurt Poulsen, som havde overhalet Anders Tage Jensen midt i heatet. Efter Ole Sondrup fik styr på bilen, kørte han den ind på en 4. plads.

Knud Andersen (258) og Max Terpager (254) kæmpede mod hinanden gennem det meste af weekenden – men sådan er det ofte med to helt ens biler – og endda fra samme team

Der var helt anderledes ro over heat 2 i Division 3. På en morgenfugtig bane var Michael Nymark ikke helt så suveræn som gårsdagen, og lod klassens nye mand, Rasmus Sandvej Juulsen slutte blot 5 sekunder bagved, med et pænt forspring til Mickey Mikkelsen på 3. pladsen. Ole Knudsen og Peder Skipper havde en rigtig fin duel i kampen om 2. pladsen i mesterskabet – men måtte nøjes med henholdsvis 5. og 6. plads i heatet.

Benny Lund Christensen havde en fin resultatmæssig weekend i den let genkendelige Volvo 240, hvor han desværre gik glip i point i heat 3

Division 3 holdene måtte finde regndæk frem til heat 3, da en byge kort tid inden havde vædet banen. Det var dog ingen sag for Michael Nymark, der tog weekendens 3. sejr, igen foran Rasmus Sandvej Juulsen, mens Peder Skipper fik tilkæmpet sig 3. pladsen. Ole Knudsen tabte værdigfulde point i mesterskabet, da han var involveret i lidt pufferi på første omgang at løbet, som havde slået et lille hul på køleren, så bilen langsomt tabte vandet, og han måtte køre tilbage i pitten og udgå.

To duellanter om podiepladserne gennem en stor del af weekenden – Anders Tage Jensen (260) skyggede Martin Sørensen (281) men kunne ikke lige finde hullet til at komme forbi

Banen var dog klar til tørvejrsdæk igen da Division 2 skulle på banen for sidste gang. Martin Sørensen kørte ligeledes weekendens 3. sejr i hus, med Anders Tage Jensen på 2. pladsen, som havde fint kontrol over Kurt Poulsen gennem hele heatet. Kim König havde godt med fart på, men var uheldig at udgå da gearkassen gav op halvvejs i heatet.

Orla Iversen (325) måtte hjem for at skifte motor lørdag aften. Men han var tilbage i topfart igen med det samme søndag morgen, og kunne bl.a. distancere hans grønne holdkammerat Torben Møller (324).

YTCC weekenden blev afsluttet med 3. heat for Division 1. Tommy Dam Kieffer havde stille og roligt kørt sig varm med først en 3. plads, så en 2. plads – så heat 3 kunne jo kun slutte på en fin førsteplads. Det var dog ikke uden hård kamp fra Dan Pedersen, hvor de to duellerede gennem hele heatet. Det kom også til en lille smule kontakt mellem bilerne, men begge kørere kunne give hinanden hånden og en krammer efter heatet, og blev enige om at sådan noget sker i racerløb nogle gange, og at det alligevel havde været et fedt heat. Bent Dyhre Hansen, Sebastian Petersen og Christian Schandorff havde en fin duel gennem heatet, og endte med at slutte i nævnte rækkefølge.

Dan Pedersen og Sebastian Petersen er i tæt kamp omkring mesterskabet i Division 1 – og der bliver givet max gas på hver eneste omgang gennem hele weekenden

De 3 førende i mesterskabet er stadig de samme efter weekenden, men afstandene er ændrede.

I Division 3 fører Michael Nymark fortsat, og udbyggede føringen til Peder Skipper, som hoppede forbi Ole Knudsen, mens Orla Iversen stadig er 4’er.

Steffen Alsing Jørgensen beholdt føringen i Division 2 foran Martin Sørensen, selv om den sidstnævnte gjorde et pænt indhug i føringen. Kurt Poulsen forsvarede 3. pladsen foran Anders Tage Jensen, som overhalede Henrik Have Jakobsen i mesterskabet.

Ole Sondrup var på vej til at komme i problemer flere gange i løbet af weekenden i Skoven – men han holdt bilen på banen alle gangene, og fik gode resultater med hjem fra alle 3 heats

Sebastian Petersen holdt med nød og næppe fat i føringen i Division 1, men Tommy Dam Kieffer er rykket faretruende tæt på. Dan Pedersen på 3. pladsen hentede dog ind på begge to, og ligge nu rigtig lunt i mesterskabet.

YTCC drager nu til Sverige for at køre den næstsidste afdeling af dette års mesterskab, hvor Ring Knutstorp inviterer til ræs i weekenden 30. september og 1. oktober.